• halgatyó
    Basszus, nem akartam még elküldeni... véletlenül magnyomtam valamit és elment a félig SEM megírt hozzászólás. Folytatom.

Nagyobb gond, hogy a "fogjunk vissza a pazarlásból" szlogen még nagyobb sebekből vérzik. Az sincs részletezve, hogy:
    -- Mi az hogy "pazarlás"? (Ez NAGYON fontos kérdés!)
    -- Mit kell csinálnunk, azaz hogyan fog kinézni a napi tevékenységünk, amikor már visszafogtunk a pazarlásból??? (ez is NAGYON fontos kérdés!!)

Nagyon szendén elhallgatják a válaszokat ezekre a kérdésekre. Aztán "csodálkoznak" (???) hogy az emberekhez valahogyan nem jut el a szavuk. Mert nem érthető, nem konkrét elképzeléseket dobnak be, hanem csak ostorozás folyik.

Így aztán nem csoda, ha minden ember, minden munkától és napi feladatoktól nyüzsgő agyű, megfáradt, és egyre reménytvesztettebb ember elengedi a füle mellett a sok ÁL-környezetvédő lózungot. Valahogy így:
    -- Nem én pazarlok, hanem az a másik! Igen! Az!
    -- Amit én csinálok, az nem pazarlás (és mellesleg, sok esetben igaza is van)
    -- Mi a f***t csináljak másképp, hogy ne pazaroljak? Itt elakad. Aztán kirázza a fejéből a haszontalan lózungokat és marhaságokat, és inkább azon töri a fejét, hogy sikerül-e bejuttatni a gyereket a jobb iskolába, vagy hogy melyik mester csempézi ki a fürdőszobáját olcsóbban.... stb...