• Steel
    nem mondtam, hogy könnyű lesz :) de a szüleiddel megbeszélni a dolgot, talán még a könnyebbik része.
    előttem írták, hogy ha kétségeid vannak, akkor bele se vágj. ezen tényleg gondolkodj el, mert az nagyon önbizalom romboló, ha kimész, és utána anyagi vagy netán idegi kimerültség miatt haza kell menned. lehet végkép elmenne a kedved a külföldtől.
    érdemes úgy kimenni, ha van valami ismerős vagy rokon kint. tök egyedül belevágni, és mindent egyedül intézni-kiépíteni az kemény meló.

angollal hogy állsz? legfeljebb még azt próbálnám meg a helyedben, hogy valami 2 éves OKJ-t megcsinálni, hogy legyen egy szakmai alapod. angolt azt brutálisan tolni suli mellett, és nagyon sok élményleírást olvasni usa-ról, mi hogy működik ott, stb...
    ez már agyoncsépelt szólás, de örökzöld: a legalja munkához is kell olyan angol, hogy ne tudjanak eladni-átvágni.

pl. most mekibe jelentkeztem melóra, amíg nem kezdődik a következő szemeszter, bármikor felhívhatnak vagy behívhatnak, de ha nem megy a német, fel se vesznek