Külföldön élő magyarok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ressy14
legegyszerûbb, ha veszel egy helikoptert 😄

Dum spiro, spero.

Bucser
Felszallas leszallas varakozas a beszallas elott security check meg az összes lófaszjóska miatt valószínûleg még a MÁV is gyorsabb bécsbe mint a repülõ. Hacsak nem magángéppel mész...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

nézd meg ezt Extra: http://www.oszkar.com/ 😊

★★★★★

Azt tudom... a busz nagyon olcsó 19 Euro, csak én itt lakok majdnem a reptér mellett azért gondoltam. 😊

Nehogy azt mond, hogy a vonat gyorsabb mint egy repülõ! 😄

★★★★★

Rockynhooo
A leghasznosabb közösségi portál amit láttam. Spanyolban az oldalon keresztül találtam embert aki befogadott pár estére. Illetve annyira megtetszett maga az ötlet hogy amíg Budapesten laktam én is láttam vendégül pár utazót.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Yoda001
ilyet sajnos nem, de olyat igen (ez a topikban talán pont jól jöhet mindenkinek), ahol lehet keresni a világ minden részén élõ embereket, akik befogadnak adott idõre 😊
persze, ez nem egy életbiztosítás semmire, de ha az ember csak nézegetni szeretne pár hétig, esetleg hónapig, annak nagyon hasznos lehet, illetve a külföldi kapcsolatok száma ezzel csak nõ, ami megad minden esélyt késõbbiekben egy huzamosabb kint maradásra, akkor már ismerõsként mintsem idegenként...

ez az oldal lenne az, páran hallottatok már róla szerintem 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Rockynhooo
Orangeways elvisz 2750Ft-ért 😊

Bucser
Bécs Budapest??? Repülõvel??? Idõmilliomos vagy? Vonattal gyorsabb és olcsóbb szvsz...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Strahd_
Lany letedre nem felsz az ilyentol??

Ertem en a penz sporolast meg minden...

Hali!
Tudtok olyan netes oldalakat,ahol útitársakat lehet keresni?
Szeptemberben megyek haza...és kurva jó lenne,ha az oda-vissza úton lenne vki aki jönne velem,mert egymagamnak a 350euro eléggé szarul esõs lenne.

Én tegnap kerestem Bécs-Budapest repülõjegy árát és a legolcsóbb 60.000 volt.<#confused>

★★★★★

Rockynhooo
Megnéztem. Januárban velük voltam Malmöbe. Onnan egy busz bevisz a központba 50 perc út kb 3600Ft a központi vasútról meg Koppenhága még 3500Ft. Januárban ezt toltam most számoltam egy irányba a jegy 5000Ft Malmöbe plusz a poggyász 15 euro illetve valami kártyakezelési költség is van pár ezer forint. 20ezerbõl meg vagyok kb. Pelikan Koppenhágára egybõl 40ezret írt.

Tikal
A norvégok repülnek koppenhagaba .

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem repülnek Dániába ..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Wizzair olcsóbb 😊

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

Tikal
5-600dkkból megúszod

Rockynhooo
De van rá meg van félre rakva pénzem. csak szeretek spórolni amin csak lehet. meg van egy ismerõs aki nemzetközi kamionos õ angliába el tudott volna vinni sajna dánia fele nem szokott menni 😞 De amúgy meg fogom venni a jegyet végül kijön 30-40bõl kb. Múltkor Malmöbe megvettem 3 hónapra elõre és 16ból megjártam. Mondjuk ez wizzair gondolom a ryanair olcsóbb.

Tikal
Szerintrm meg vedd meg a jegyed most, ha arra sem futja akkor kemeny napjaid lesznek kinn😊

Rockynhooo
Esetleg ha valami kamionos megy arra az jelezze 😄 már az irány is jó kisebb távot lestoppolok már németbõl is 😄

Rockynhooo
Szeptemberben indulok 😊 Pénteken meg vissza spanom beszél még lakótársaival. Októberig lakhatnak a mostani lakásukba aztán ha visszament dõl el hogy mehetek már lakás váltás elõtt vagy csak utána. Addig meg írok egy fasza CV-t meg ahogy van info veszem is meg a jegyet.

Andr0
Dél-Koreába hogy megy ki az ember?😄 Jelentkezik egy állásra?
Mármint tudom hogy megy ki... elrepül. De én úgy nem mennék hogy se meló se semmi.

Armin & Ayu fan

Nekem a zenek nem tetszettek, van az angoloknak sokkal enekesuk, egyuttesuk, akik fel tudtak volna 'robbantani' a stadiont, pl. egy Robbie Williams vagy Coldplay, nem ilyen senki altal nem jegyzett egydalos Jessie J.

http://gaborszantai.co.uk/

IMYke2.0.0.0
Nekem a pekingi sokkal jobban bejött.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

GerY5
Nekem is bejött nagyon, egyedül Mike Oldfield-ot hiányoltam, de õ ott volt a megnyitón, gondolom ezért nem volt most... Eric Idle egyértelmûen az egyik csúcspontja volt az eseménynek - már ha élhetek ilyen képzavarral. 😄

Remélem felteszi valaki torrentre HD-ban a komplett mûsort. 😊

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

IMYke2.0.0.0
Szerintem meg nem volt nagy cucc. TV-bõl (ahol ugye minden jobban látható, mint a helyszínen a 41234. székrõl).

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Yoda001
ez az Olimpia záró valami csoda volt emberek, véleményem szerint<#worship>

http://9gag.com/gag/5135249

Tikal
Akkor irány!!

Tikal
Legtisztább, legszebb nagy város amit lattam Európában... És nagyon élhetõ, rengeteg park, sportolási lehetõség, bicikli úthálózat a legfejlettebb Európában, tömegközlekedés szinten nagyon jó ( tiszta, pontos, zónarendszer )

TVelvet
Közeli rokonok élnek kint, eléggé átrágtam ezt a skandináv országos témát mostanában. 😊

Nyilván a helyi nyelvet elõbb utóbb meglehet tanulni, ezzel nem hinném, hogy probléma lenne.
Tikal
Nehéz a nyelv... Hallgatni is szörnyû nem hogy beszélni😊

Dánia
Tikal
Angliára érted?

Lehet, hogy a nyelvi elszigeteltség az oka, de én alig találkoztam olyan magyarral, aki hosszú távon is el tudta volna képzelni magát az országban.
Szia! Szerintem így általánosságban te is leírhatnád, hogy mit csinálsz ott, hogyan kerültél oda ki és milyen az ottani élet stb.. Én szeretem az ilyen történeteket olvasni. 😊

★★★★★

Tikal
Sulit is kiviheted. Diákoknak vannak mindenfele kedvezmények, de vannak feltételei... Pl havi kb 5000dkk visszanemtéritendo támogatás 😊) SU... De nezz utana, nem vágom ezeket annyira.

Rockynhooo
Igen igazad van.

#403 Ebben is igazad van. Igazából sulira gyûjtök jövõ szeptemberre meg ki szeretném próbálni milyen kint élni. Szóval mondogatom spannak ezt a skandináviát 😄 Ha nagyon bejönne a kinti lét akkor meg még mindig mehetek bármerre több tapasztalattal. Csak ne süljek fel és legyen vmi meló de hát céltudatosnak kell lenni oda kell menni a helyekre és próbálkozni. A lényeg hogy szerintetek egy összehozható dolog dán nélkül is. Kb egy tanévnyi idõt szeretnék kint tölteni addig meg elvagyok én a mosogatással is.

Tikal
Szvsz ha hosszútávra tervezel külfölddel akkor Anglia, ha csak gyors penz kell akkor Dánia😊

Tikal
Penz az tobb de dán nelkul nincs elõrelépés. És ha olvasgattad itt a hozzászólásokat akkor láthattak hogy Anglia elõnye az hogy könnyebb feljutni a ranglétrán...

Rockynhooo
Suliba jár mellette meg egy bárban pohárszedõ meg ilyen kis mindenes alap dolgok. Lehet be tud ajánlani mert õ megy egy másik helyre. de azt mondja legszarabb esetben megyek táblatartónak sétáló utcára 😄 aztán majd lesz jobb ha keresünk. Végig kell járni minden vendéglátó egységet ilyen pohárszedés mosogatás stb csak nem kell hozzá dán. mindegy még ezt a témát átrágom vele de azt mondja ne legyek beszarva szerinte jobban járok mint Angliával járnék.

Tikal
Nem minden étteremben szeretik az angolt, de el lehet vele helyezkedni. Haverod étteremben dolgozik? Ha be tud oda tenni akkor menjel.

Nálam kicsit szerencsétlenebb a helyzet, itt Martinique-on Franciául beszél mindenki, meg az õsi mittomén milyen kevert nyelvük van, de néhol tudnak angolul is, de elég kevés helyen 😞 Viszont nagy baj nincs, mert melóhelyen mindenki tud angolul és ezáltal egésznap tudok kommunikálni szinte bárkivel...

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -

IMYke2.0.0.0
Egyik exem, aki egyetemi éveink alatt 1 évig kinn volt Svédországban (Erasmus), gond nélkül el volt, mert angolul el lehetett pötyögni az emberkékkel - jellemzõen több volt a közelében a bevándorló, mint az "õshonos".

Rockynhooo
Haver is ezt mondja hogy nem kell neki tudni dánul mert elég az angol. Mondjuk voltam nála egyszer ez látszódott is csak egy munkahelyen nem tudom hogy mûködik de szerintem kicsit túl stresszelem. Te Svédországban élsz vagy rokonod él ott hogy van róla tapasztalatod? Vagy esetleg tervben van?

TVelvet
Én úgy tudom Dánia is legalább olyan mint Svédország, mindenki azaz mindenki beszél angolul, kb anyanyelvi szinten.
Rockynhooo
Szeptember elsõ napjaiban szeretnék menni Londonba szerencsét próbálni. Erre tegnap szól egy jó barátom aki kint él Koppenhágában hogy menjek hozzá. Direkt meg sem akartam kérdezni eddig mondván nem akarok ráakaszkodni. Erre tegnap mondja hogy valami csöves melót találok ott is. Sõt õ most ott hagy egy helyet ha minden igaz és ajánlana a helyére. Mehetnék lakni hozzájuk. Ergo minden megoldva. Ha még a meló nem is jön össze bemegyek minden étterembe meg bárba. Egy dologtól viszont félek ha végül oda megyek. Csak nem az angol az anyanyelv. Belegondolok hogy mondjuk egy magyar étterembe mikor vennének fel olyan embert aki nem beszéli az anyanyelvet és csak angolul lehet vele kommunikálni...

TVelvet
Ha mehetnék, én rögtön indulnék...

Brutál békés város, kevés autó, iszonyat tiszta és szép hely, jó fizu. Még Svédországnál is jobb hely. 😊
Rockynhooo
Valakinek tapasztalata Dániával/Koppenhágával kapcsolatban?

Én MÁltán vagyok,akit érdekel,kérdezzen 😊

Nem ezért írtam, én inkább fizetek többet, csak civilizált emberek vegyenek körül. Fent lakom északon Potters Bar-ban. Ez az olimpiai meló csak ideglenes, ezért nem költözöm, amúgy is csak azért vállaltam mert 700-800 font hetente adó után, normálba meg 600 a max ami összejön. Na meg ugye jó kaland, szép emléklesz, hog melóztam olimpián. 😄

Team Racing Republic http://www.racingrepublic.co.uk/

Bucser
Attol fugg melyik reszere koltozol. Mindenhol vannak normalis kis zsebreszek ahol erdemes lenni. A problema az, hogy meg kell nezni hova koltozol. Ha valami council estate kozelebe az gazos.... Szoval nem a lakas a legfontosabb hanem a kornyek es csak utana a lakas.