extramagascsaj#285
Ha nem akarsz itt élni életvitelszerűen sztem felesleges itteni tb-t fizetned. Azért nem olcsó...és nem tudom,hogy diákként mekkora kereted van rá...
Akár a fennmaradó időszakra,ha nem sok,amíg bizti nélkül vagy...még egy egyszerű utasbiztosítás is jó. Sztem. Kevésbé költséges.
A TB-ről nem sokat tudok ilyen tekintetben,mert én otthon munkanélküli voltam mielőtt kijöttem az utóbbi időben,és automatikusan game over jelleggel szűnt meg a betegbiztosításom. Nem tudtam miből fizetni. Itt meg lett. Aztán nem is foglalkoztat különösebben a dolog,mivel itt élek...lassan minden papírom ide köt. Viszont az egyik fórumon olvastam erről,azt kikerestem,és most szépen be is másolom neked, hátha hasznodra válik és választ kapsz. :)
" 2009-es törvény rendelkezik róla, hogy a külföldi munkavállalás kezdetétől számított 15 napon belül ki kell jelentkezned az OEP-nél. Van erre rendszeresített nyomtatványuk, csak ezt fogadják el..... egyúttal be kell jelentened a külföldi biztosítód nevét és a biztosítás számát is......ekkortól "kék lámpás vagy" ami azt jelenti, hogy ha M.o.-on tartózkodsz, akkor a külföldi kártyádra itt igénybe vehetsz ellátást, de csak sürgősségi jelleggel....ha viszont sikerül beszerezned a külföldi biztosítódtól egy un. "S1" nyomtatványt, és azt megküldik az OEP-nek, akkor "zöld lámpás" leszel, ami azt jelenti, hogy mindkét országban igénybe vehetsz ellátást, teljes körűen.......ez az információ 3 napos, személyesen az OEP-től..."
"Nem elég Mo-on kérni az Eu-s tb kártyát?->
nem elég.....ráadásul ezt a M.o.-on biztosítással rendelkező, vagy ellátásra jogosultak kaphatják meg..." több infó az oep-től