• nIsTv4n
    Na az kemény.. Látod erről van szó, mikor azt mondják, hogy az értelmes embereket megszívatják itthon, és lehet sírni mikor kimennek, itt marad a... Na mindegy, de tényleg idegesítő ez. IT szektorban szerencsére egyre inkább azt látom (tapasztalom), hogy nem a HR-es tehetségekkel találkozunk (legfeljebb a legelső idegen nyelvű telefonos teszt esetén), hanem szakember kérdezget. Eddig mindig sikerült átjutni a HR-es hölgyeken, hogy szerencsém volt-e, vagy ezen a területen ez nem jelentős szűrőtényező, nem tudom.

Első diplomám nekem is tiszta IT-s, a második már gazdasági és IT keverék, mivel előbbi is érdekel, de főként IT szempontból.
    Tanultunk kis hazai meg kis nemzetközi számvitelt is, ég és föld a kettő, de alapból respect a számvitel iránti érdeklődésért :)

MS még tőlünk a BME-ről is gyűjtött embereket, főként IT-seket, ott is inkább adatelemzés, -bányászat címmel, az számomra nem pálya. Azonban volt egy lehetőség, ami bejött volna, de azt mondták, fél éves londoni "kiképzés" előzi meg a valódi munkát. Nekem viszont nem éri meg azért kimenni fél évet Londonba, itt hagyni családot, barátnőt, hogy kiképezzenek. Vagy ne kelljen menni, vagy hosszabb időre, hogy jöhessenek velem :).
    Bár egyelőre elvagyok itthon, nem panaszkodom, de jó képben lenni a külföldi viszonyokkal.