• Ender Wiggin #10
    HOgy érted, hogy láttál képeket Samaráról? A játékbéli karakter arcát kölcsönző modellről beszélsz, ugye? Mert mást nem láthattál. De éppen ez a legnagyobb baj, hogy a legtöbb karakter egy model (aki nem feltétlenül színész) és egy a hangot adó színész elegye. Egy film egy harmadik kombináció lenne, melyben a megszokott szereplőknek sem az arca, sem a hangja nem szereplne. Ez az én bajom minden filmadaptációval. Lehet, hogy neked nem számít, de a tiltakozóknak igen.
    A könyvvel, legalább is az egyikkel az a bajom, hogy egy öreg faszi írta, aki sosem játszott a játékkal és csak hallomásból ismerte az összeföggéseket, így olyan hülyeségeket írt, hog az kiverte a biztosítékot az olvasóknál. a kiadó, sőt az író is elnézést kért.
    A filmeknél ez a második probléma, hogy behoznak egy divatos írót, aki abból él, hogy rebootokat ír meg adaptál, de úgy, hogy fingja sincs a játékról. A film készítője, megrendelője meg még örül is ennek, mert nekik nem 2 millió rajongó a célközönség, hanem 50 millió olyan ember, aki csak egy jó filmet akar látni - más kérdés, hogy nagyon kevés kivétellel a munka olyan silány, hogy aok számára is nézhetetlen, akik nem játszanak az adott játékkal.
    Míg egy Tom Raider esetében elmegy, hogy olyan ordenára szart írnak, ami még a játékban is arcpirító lenne, filmen meg siralmas, addig a Mass Effect írói oldalról nagyon magasra tette a lécet.
    De még egyszer mondom, a filmkiadók általában szarnak erre magasról. Ki a most divatos színész? trendi forgatókönyíró? Na ezek számítanak csak.
    Max Payne is az Sam Lake-től volt zseniális, meg a hangját kölcsönző James McCaffreytől. Erre kaptunk egy maszlagot és a herélt hangú törpe szánalmas előadását. Kösz, de kösz nem.