• Irasidus
    "Majd ha látunk gravitációs szingularitást, pl az LHC-ben előállítunk valami mikrofeketelyukat, akkor beszélhetünk róla. Addig a szingularitás elmélet, fikció."

Fekete lyuk, ha látod szólj, csak mert az is szingularitás. Hiszem ha látom "elv" tudománytalan és ostobaság, a rádióhullámokat sem látod.

"Ha az ősrobbanás nem volt robbanás akkor pl egy szupernóva robbanás sem az?"

Mond már el, mi köze van a szupernóváknak a Big-banghez? Robbanás szó úgy látom az agyadra ment. Ne az elnevezésekből próbálod meg megérteni a fizikát.

"Egy forró nagynyomású állapotból az anyag átment egy hidegebb, nagyobb térfogatú, alacsonyabb nyomású állapotba meglehetősen gyorsan, közben kikondenzálódtak belőle mindenféle cuccosok, különböző fázisátmenetek, szimmetria sértéseknek köszönhetően. Ebben mi is mond ellen a robbanásnak."

Nem volt anyag. Érted? OMG! A tér tágult és a térrel együtt az anyag. Még azt sem érted, amit támadsz. Ember, ez nagyon ciki.

"Ja bocs elfelejtettem, de hüle vagyok, pont a szingularitás, mert hogy annál az energiasűrűségnél az anyag soha nem jutott volna ki az önmagába záródó téridőből."

Nem is jutott ki sehova, hanem kitágult.

"Hoppá. És voila erre van kitalálva a felfúvódás, amit elő lehet húzni, mint a bűvész a nuszit a cilinderjéből.
    Szeretem a bűvész műsorokat, de tudom, hogy átvágás az egész, egy kicsit túl van öltöztetve ez az elmélet, túl sokat gyalultak rajta ahhoz, hogy számomra elfogadható legyen.
    Van másik is, én abban HISZEK. És szerintem nem kell ebből vallásháborút csinálni, mindenki másik realitásban hihet. Ezt hívják szabad akaratnak, amivel istenke megajándékozott bennünket."

És hoppá elértünk, a semmitmondó részhez. A fenti hülyeség önigazolásaként. Te ezt élvezed? Gratulálok hozzá.