Battlefield.hu
BF4 összefoglaló Cris99-től (alias SkyS1gn) PH-ról
BF4 Emblémák! (Bemásolhatóak a sajátokhoz!)
BF4 TESZT / CTE regisztrációs oldal. (csak Premium BF4 verzióval)
A topikban jelenleg működő moderáció!
-
már vagy másfél éve nem játszottam a Battlefield 3-mal, de miután egy igazi faszszopó szerverre kerültem (Lockeren csináltam egy flanket supportként, vagy 15 enemy volt nekem háttal, beosontam, leraktam a C4-eket, felrobbant vagy nyolc, majd nekiálltam darálni az M249-cel, erre kidobtak, következő meccsre visszamentem, ott meg mindkét csapatban ugyanazon klán tagjai foglalták be az attack helit, egymást nem támadták, csak henteltek Sanghajban, se admin, se votekick, felment a pumpám), tegnap visszamentem.
egyrészt, grafikailag nekem szebb, hiszen high és ultra beállításokon fut, míg a 4 low vagy medium. a katona sokkal gyorsabb, agilisebb, ez nagyon tetszett, a 4-ben kurva fárasztó és hosszadalmas gyalogolni, lassabban futsz, lassabban váltasz át futásba, stb.
a supression halál, még mindig nem szoktam meg, pedig bennem van most 5-6 meccs zsinórban. a hitreg nyomába sem ér a BF4-nek, az rengeteget fejlődött az új részre (persze kellett hozzá másfél év, hogy igazán jó legyen).
de ami a legfontosabb: ezerszer, de tényleg ezerszer jobbak a pályák a 3-ban, mint a 4-ben. oké, a Strike at Karkand talán a BF-történelem legjobb pályája, de találtam Aftermath DLC-s szervert is, azok is mennyivel jobbak. van fedezék, nincsenek magas tetőkről lövöldöző sniperek (vertikálisan egysikúbbak a pályák), sokkal-sokkal taktikusabb a játék, sokkal jobban tudod kontrollálni a saját helyzetedet.
a BF4-ben annyi szögből támadhatnak egy átlagos pályán, amit egyszerűen lehetetlen kontrollálni. a BF3-ban ez sikerülhet, ha odafigyelsz. annyira jó élmény volt visszamenni, hogy most nincs is kedvem a 4-gyel játszani, csak a 3-mal. tényleg teljesen más élmény. annyira elbutult és feldagadt a játék a 4-re, a rengeteg fegyverrel, a felesleges, használhatatlan gadgetekkel, a hatféle gránáttal, ezek mind-mind nincsenek a háromban. fegyverek vannak persze, de egy assault talán ha 25-ből választhat, nem pedig 60-70-ből, mindent beleértve.
játékélményben a nyomába sem ér sajnos a 4 a 3-nak az elkúrt pályáival (Lancang Dam?? istenem). ez a legnagyobb különbség egyébként. meg az, hogy a 3-mal már csak olyanok játszanak, akiknek tényleg érdemes, értik az objectivet az emberek, nem campelnek az ostoba sniperek, van némi csapatmunka.
PC-n ebben a pillanatban 6000 ember játszik vele (vagy ha nem, akkor a peak 6000, nem jelölik külön). a 4-gyel 20 ezer (és a peak 36 ezer), a Hardline-nal 1600 (és a peak 2700), a Battlefronttal 7000 (12000). tehát egy olcsó, még élő, jó shooter a 3. aki esetleg a 4-et nem akarja megvenni, azzal sem jár rosszul.
(arról nem is beszélbe, hogy nekem milyen kellemes emlékeket hoz fel a játék, életem első multi FPS-e volt, annyira béna voltam az elején, talán vagy százszor meghaltam, túlzás nélkül, mire valakit meg tudtam ölni. minden FPS-tudásomat abban a játékban szedtem össze, ami nem sok persze competitive szinten, de casualben azért a jobbak közé tartozok. imádom a Battlefield 3-mat :) azért is írtam meg ezt a kis szösszenetet ide, hátha még kedvet kaptok hozzá ti is).