15720
  • giornalista
    az jutott még eszembe "tanulságként" a 3 és a 4 kapcsán, hogy mennyire nagy hiba volt a DICE részéről, hogy ilyen szinten engedte a játékosoknak az egyes kasztok személyre szabását.

a 3-ban a Medic a 3-as specializációra választhatja a medpacket, vagy helyette az M320-at, M26-ot. tehát, ahhoz, hogy robbantgathasson, le kell mondania a legjobb lehetőségéről, az instant healről.

a 4. opció pedig kizárólag a defibrillátor lehet, vagy pedig semmi (de annak meg semmi értelme nincs).

tehát, a játékosok nagy részénél van medbag, meg defib is. ehhez képets a 4-ben a medbag ott van, de mivel a defib helyett is lehet vinni az M320-at, szinte mindenkinél az van, hiszen azt a saját céljaira jobban tudja használni, mint a másoknak segítő, ráadásul nerfelt defibet.

a Youtube-os tesztelőknek persze tetszett ez a fajta szabadság, de azért így utólag látszik, hogy kár volt elengedni a játékosok kezét.
  • giornalista
    már vagy másfél éve nem játszottam a Battlefield 3-mal, de miután egy igazi faszszopó szerverre kerültem (Lockeren csináltam egy flanket supportként, vagy 15 enemy volt nekem háttal, beosontam, leraktam a C4-eket, felrobbant vagy nyolc, majd nekiálltam darálni az M249-cel, erre kidobtak, következő meccsre visszamentem, ott meg mindkét csapatban ugyanazon klán tagjai foglalták be az attack helit, egymást nem támadták, csak henteltek Sanghajban, se admin, se votekick, felment a pumpám), tegnap visszamentem.

egyrészt, grafikailag nekem szebb, hiszen high és ultra beállításokon fut, míg a 4 low vagy medium. a katona sokkal gyorsabb, agilisebb, ez nagyon tetszett, a 4-ben kurva fárasztó és hosszadalmas gyalogolni, lassabban futsz, lassabban váltasz át futásba, stb.

a supression halál, még mindig nem szoktam meg, pedig bennem van most 5-6 meccs zsinórban. a hitreg nyomába sem ér a BF4-nek, az rengeteget fejlődött az új részre (persze kellett hozzá másfél év, hogy igazán jó legyen).

de ami a legfontosabb: ezerszer, de tényleg ezerszer jobbak a pályák a 3-ban, mint a 4-ben. oké, a Strike at Karkand talán a BF-történelem legjobb pályája, de találtam Aftermath DLC-s szervert is, azok is mennyivel jobbak. van fedezék, nincsenek magas tetőkről lövöldöző sniperek (vertikálisan egysikúbbak a pályák), sokkal-sokkal taktikusabb a játék, sokkal jobban tudod kontrollálni a saját helyzetedet.

a BF4-ben annyi szögből támadhatnak egy átlagos pályán, amit egyszerűen lehetetlen kontrollálni. a BF3-ban ez sikerülhet, ha odafigyelsz. annyira jó élmény volt visszamenni, hogy most nincs is kedvem a 4-gyel játszani, csak a 3-mal. tényleg teljesen más élmény. annyira elbutult és feldagadt a játék a 4-re, a rengeteg fegyverrel, a felesleges, használhatatlan gadgetekkel, a hatféle gránáttal, ezek mind-mind nincsenek a háromban. fegyverek vannak persze, de egy assault talán ha 25-ből választhat, nem pedig 60-70-ből, mindent beleértve.

játékélményben a nyomába sem ér sajnos a 4 a 3-nak az elkúrt pályáival (Lancang Dam?? istenem). ez a legnagyobb különbség egyébként. meg az, hogy a 3-mal már csak olyanok játszanak, akiknek tényleg érdemes, értik az objectivet az emberek, nem campelnek az ostoba sniperek, van némi csapatmunka.

PC-n ebben a pillanatban 6000 ember játszik vele (vagy ha nem, akkor a peak 6000, nem jelölik külön). a 4-gyel 20 ezer (és a peak 36 ezer), a Hardline-nal 1600 (és a peak 2700), a Battlefronttal 7000 (12000). tehát egy olcsó, még élő, jó shooter a 3. aki esetleg a 4-et nem akarja megvenni, azzal sem jár rosszul.

(arról nem is beszélbe, hogy nekem milyen kellemes emlékeket hoz fel a játék, életem első multi FPS-e volt, annyira béna voltam az elején, talán vagy százszor meghaltam, túlzás nélkül, mire valakit meg tudtam ölni. minden FPS-tudásomat abban a játékban szedtem össze, ami nem sok persze competitive szinten, de casualben azért a jobbak közé tartozok. imádom a Battlefield 3-mat :) azért is írtam meg ezt a kis szösszenetet ide, hátha még kedvet kaptok hozzá ti is).
  • SötétBarom
    Nekem a BF3 csinálta ugyan ezt. Meglepő módon pont egy hasonló fos AMD procival.. Ha jól emlékszem ez a core unpark segített.
  • Petyus1994
    Olvastam már erről az unpark cpu dologról, de igen megosztó véleményeket, tapasztalatokat találtam vele kapcsolatban. Ha esetleg más is, az itt jelenlévők közül megtudna erősíteni, hogy van értelme, akkor adnék neki egy esélyt. A rendszerem win 7 64 bit, ha jól tudom itt lehetne csak alkalmazni a programot, mert már win 8-tól felfele, automatikusan benne van a rendszerben ez az unparking cucc.
  • Electrickman
    Keresd meg: unpark cpu ...feltelepül,elemzés,megmutatja melyik mag van parkoltatva,csak simán nyomsz egy unparked-et és kész.Win újratelepítésig nem kell többet futtatni.Az akadások azért vannak,mert "belép" egy-egy mag,mikor kevés a többinek a teljesítménye.Ezt megcsinálod,problem solved.Nálunk mindenkinek megvan,nem átverés,nyugodt lehetsz.
  • adam46
    Látszik, hogy a windows frissítések zabálják a gépet (svchost.exe) próbáld meg kikapcsolt frissítések mellett.
  • Petyus1994
    1 db 8 gb-os van, de akkor a maradék 3 slot-ba bepróbálgatom.
  • tutituti
    A ramokat is átcserélgetheted másik slotba.
    A bf3-nak elég 4 is és lehet valami hiba ott van.
  • Petyus1994
    A merevlemeznek semmi baja, vírus nincs a gépen, Origin nem aktív játék alatt. =/
  • patchaou
    Akkor nem az. Egy magot teljesen felzabálna ha az volna. Szóval marad amit a kolléga mondott.
  • Petyus1994

Nekem ennyi ilyen svchost.exe van, de egyik se mutatja, hogy a procit használná.
    Utoljára szerkesztette: Petyus1994, 2016.01.15. 12:01:32
  • patchaou
    Ha a vinyó miatt akadna egy játék akkor már a rövid elemzés is megmutatta volna. Win7-nél nálam még az fordult elő, hogy az svchost.exe zabálta a procit, ami ugyan nem vírus, hanem valami update-okért felelős cucc, de keményen megfogta a gépet amikor elindult. Feladatkezelőben csak akkor látszik, ha bepipálod az hogy az összes folyamatot/részletet mutassa.
  • Petyus1994
    Most futtatom a sentinel-t 109 percet ír teljes diagnosztikára, aztán kiderül mi a helyzet. A rövid elemzés során nem talált hibát. Illetve patchaou írta, hogy lehet vírus okozza, ami zabálja a procit vagy ramot, de lefutattam, és nem talált semmit. Ja, és az origin nincs bekapcsolva játékok alatt.
  • VO101Tom
    Hi. Ha a játék elkezd ok nélkül szaggatni, akkor taskolj ki windowsba, és csukd be a battlelogot. Rengetegszer volt ezzel bajom, de nem csak nekem, akikkel együtt játszunk, nekik is. Az a qrva battlelog úgy megfogja a rendszert, hogy ihaj. Mióta SSD-n van a windows már sokkal ritkább, de előfordult így is. Másik tipp, Origin alkalmazásbeállítások alatt az Origin játékpanelt tiltsd le. Ez inkább csak recegést, fagyásokat okozhat, de ki tudja, szaggatáshoz van-e köze.
  • Petyus1994
    Pingem 50-nél sose nagyobb, meg mindig olyan szervereken játszok, amik európaiak. A netem pedig 30 Megás. Megjegyzem, a Battlefield 3 az fut szépen, ott nincsenek ilyen problémáim.
  • alyr2
    Vincseszter hiba 80%! A HDD sentinel ha lefuttatod meg fogja mondani hogy volt e a vinyoval kapcsolati hiba, ha volt akkor valszeg az a szaggatás oka.(nekem neha van hiba benne)lehet a kabel is hibas, igazitsd meg! :)
  • giornalista
    pinged milyen? és a netkapcsolatod?
  • patchaou
    Elvileg jó, de talán lesz itt olyan aki mást ajánl.
  • Petyus1994
    Akkor a HDD sentinel program, jó arra, hogy ellenőrizzem a HDD-t ? Vagy esetleg te más fajtát ajánlasz ?
  • patchaou
    Nekem két tippem van, az egyik a vincsi, a másik meg valami vírus ami zabálja a procit/ramot stb...
  • tutituti
    szerintem nem kevés az a táp neki.én megnézném a hdd sentinel-lel a vinyót.gpu-z a videókártyára.A többire meg elég szerintem a ctrl-alt-esc feladatkezelője.

De az okosabbak lehet többet tudnak mondani.nekem egy phenom 965 van meg egy 750ti ami jóval szarabb mint a tiéd és medium high között 2560x1080-ban játszom fix 60 fps-sel,ezért gondolom hogy valami hiba van tényleg nálad
  • Petyus1994
    Nem húztam, alapból van OC-va egy nagyon picit, gyárilag. Tudsz valami programot mondani ami jó erre ? A tápom 450-es, de nem hiszem hogy az lenne a baj, csak sokan mondták mikor összeraktam a gépet, hogy az kevés lesz, de sose volt gond vele.
    Utoljára szerkesztette: Petyus1994, 2016.01.14. 16:48:47
  • tutituti
    húztad a vga-t? meg kéne nézni hogy milyen erőforrások vannak terhelve feladatkezelőben vagy valamilyen programmal.Elvileg nem kellene ezt produkálnia
  • Petyus1994
    Sziasztok. Valaki tudna adni bármiféle tanácsot, vagy oldalt ahol tudnak megoldást arra a jelenségre, hogy a játék 10-15 másodpercenként beszaggat, aztán megy tovább normálisan ? Nagyon idegesítő. Főleg multiplayerben. A 3. résznél ilyen nem volt. A gépen: AMD FX 8350, R9 270X 2 GB OC, 8GB RAM. A meglepő dolog az, hogy ez minden minimumon beállítás mellett jelentkezik. A játékos profilom: lHUNlpEtiil mielőtt bárki mondaná, hogy tört a játék vagy hasonló általánosítások, mikor valami probléma van egy adott game-el. Minden driver friss, nem fut semmi program miközben játszok. Rengeteget böngésztem a netet, de semmi megoldást nem találtam ami működött volna. A mantle-t szintén próbáltam, de akkor csak még gyakoribbá vált az akadás.
    Utoljára szerkesztette: Petyus1994, 2016.01.14. 16:31:50
  • Adam Jonas
    Értem, kösz az infókat srácok! :)
  • dr Kotász
    Ebben a pillanatban 49566 játékos nyomja online.
  • SötétBarom
    Sokan. Simán.
  • Adam Jonas
    Mennyien játszanak még a BF4-gyel? Érdemes még megvenni?
  • Jossua
    köszi nem tudom h kerestél rá ha rászürtem h hun 0 találat volt mindig !
  • Electrickman
    1.
    2.
    3.
    4.

Csak egy pár nagy hirtelen.....de biztosan van még,csak tudni kell keresni.
  • alyr2
    Volt szeptember oktober kornyeken magyar HC szerver(pc), jatszottam is rajta jó volt! de azóta eltünt a kedvencek közül is meg a historybol is
  • RepeszElek
    Xbox-on van magyar Hc szerver annyi biztos
  • Jossua
    Magyar szerverek még léteznek ?
  • Jossua
    uh köszi igy már megtaláltam :)
  • giornalista
    gameplay menüben Toggle Aim on/off opció. ha jól emlékszem, az "on" opció az, hogy kattintásonként vált, az off pedig, hogy folyamatosan nyomva tartod.
  • Jossua
    Sziasztok !

Kis help kéne ! Folytonos zoom hogy van ?:) Melyik beállítás az nem találtam meg :(
  • SzinesGeza
    Ha az ellenfélnél van ilyen kis köcsög, akkor csak hagyd békén. Csak nektek jó, ha gyengíti a saját csapatát. :)
  • RepeszElek
    Az én kedvenc állatfajtám meg az aki csapatom egyik tankjával a kezdőponton campel, és ha meglövik vagy bármi kicsi kis veszély van amibe bele kéne állnia inkább hazafut gyorsan ahova már nem tudják követni :D
    Nagyon hasznos tag! :D
    Nem elég hogy tankkal van ami az egyik legbiztonságosabb, még campel is vele??? hát mi ez???
    Aztán kurva büszke magára hogy megölt egy "csomó" játékost akiknek esélyük sem volt vele szemben, sőt még cukkolja is őket de pontot azt lószart nem szerzett...ez semmi másról nem szól csak kárörömről.
    Már párszor próbáltam elkapni az ellenfél csapatánál az ilyen kis köcsögöket, de mikor látja bajban van visszamenekül a kezdőjükre ahova már nem tudom követni, aztán mikor megjavította magát újra előjön, de addigra a csapattársai már többnyire kikezdik a tankom páncélját.
    Szal. tele van lelki betegekkel a világ, az internet jó hely arra hogy ezen megdöbbenjünk :D

• SzinesGeza
    Ez az a thermal camo amiben nem látszol a flir-ben? :)
  • Electrickman
    BUÉK!