• narumon
    #149
    "Ki lenne az ősember?
    Félig majom, félig ember?
    Olyan szerintem nem volt."

    Hehhe :) Most úgy állsz neki "vitatkozni", hogy bizonyított tényeket intézel el annyival, hogy olyan szerinted nem volt? Akkor itt megfeneklettünk, mert ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni. Ajánlott olvasmány neked az Australopithecalus (remélem jól írtam) valamint a Homo habilis. Mindkettő elég messze van a mostani embertől.

    "Olyan szerintem volt, de a mai ember intelligenciájával rendelkezett és ma simán elvegyülne a tömegben."

    Ez maximum a Homo Sapiens-nek sikerülne, bár ugye a Homo Sapiens alfaja a Neandervölgyi ember is, azt meg eléggé megnéznék a tömegben, de talán rá lehetne fogni, hogy beteg szegény. Ettől függetlenül a Homo Erectusnak már nem sikerülne ez a bravúr a Homo habilisnek meg mégkevésbé.
    Bár valóban egyszerűen megoldottad a kérdést; szerinted ezek nem léteztek. (Valamilyen kormányhivatal szórakozik a csontokkal!)

    "Ez egyáltalán nem mond ellent az én elméletemnek, miszerint a természetes szelekció biztosítja a faj génállományának minél jobb és minél hosszabb távú túlélését."

    Akkor már módosítottál, mert eddig azt állítottad, hogy az EREDETI génállományának megőrzése - ami lássuk be nem igaz, bármennyire szeretnéd.

    "Ugye nem gondolod, hogy egyszer a sarlósejtes vérszegények lesznek többségben?
    Rossz példát hoztál evolúciós előnyre."

    Ez egy tökéletes példa ha nem ragadod ki a szöveg környezetből, ugyanis én ezt írtam: "Azonban még ez sem ilyen egyszerű mert negatív mutáció is okozhat evolúciós előnyt HELYTŐL függően."
    Márpedig a szelekció mindig adott helyhez köthető.

    "a négereknek a bőrében található nagyobb mennyiségű melanin"

    "Többet izzadni, szőrösebbnek lenni, több melanint termelni, nem makroevolúciós lépés. Egyik sem új tulajdonság, amihez új géneket kellett kifejleszteni."

    Hát már hogyne lenne. Javaslom nézd meg a History channelen mostanában ment a bőr evolúciója című műsort. Az izzadás egy iszonyatosan nagy evolúciós előrelépés - néhány faj képes erre az egész világon - és az emberek felemelkedésének egyik kulcsmomentuma.

    Részemről én azt mondom, hogy sok értelme nincs ennek a beszélgetésnek amikor többszörösen bizonyított tényeket söpörsz le azzal, hogy szerinted ilyen nincs. Kezdj el utána olvasni az evolúciónak előszőr tankönyvben majd valami komolyabb irodalomban és rájössz, hogy amit Dr. Józsi ír valami weboldalon csak azért mert nem érti az evolúciót még nem lesz igaz. Jó példa erre biológus-kutató feleségem, aki dr. Mondjuk ő legalább annyit megtanult az evolúcióról, hogy elhiszi de azért ha ilyen kérdés van hozzám fordul (én meg nem vagyok dr.) mert jobban otthon vagyok a témában mint ő. Én meg a gyógyszergyártás mikéntjéről nem dr. Pista weboldaláról tájékozódok aki egyszer járt már kutató laboratóriumban hanem megkérdezem a feleségemet róla.
    No ennyit erről.