• Tau Tang Wou
    "Hát pont itt nem értünk egyet, mert te tanult viselkedés alatt csak az egygenerációs oktatást érted, "

Miért a bogarad hány generáció alatt jött rá a fáramászásra?
    Elmondásod szerint 1.
    "Egyszercsak egy genetikai mutáció folytán az egyik meggajdult ..."

Megnézném én azt a bogarat, amelyik egy(? nem tudom elég e) genetikai mutáció miatt rögtön tökéletesen tud fára mászni és nem pottyan vissza a földre, mielőtt bármelyik gyümölcsöt is elérte volna. Egy földönjáró bogár egyszerűen nincs felkészülve a famászásra. Kapaszkodás, szél, ragadozók...

Hogy a kutya ugatásának gyakorisága szerintem rossz példa. Azért a fészekrakás egy kicsit bonyolultabb program, mint az ugatás.
    Ráadásul az ugatni minden kutya tud.
    Az ugatásnak elég, ha van egy bejövő inger, mindig ugatás a válasz. Ugatni nem túl bonyolult dolog.
    Viszont a fészekrakásnál már nem mindegy, hogy miből , mikor és hogyan készít a madár fészket.
    Itt valóban fel kellett találni új anyagokat, új fészekrakási módokat, amely találmányok a feltaláló egyeddel a sírba szálltak.
    Az utódaik génjeibe nem került be a találmány. Az utód ugyanúgy rakta fészket, ahogy az előd, hiába talált fel az előd valamit 5 éves korában.

Így most minden madárnak az ősmadár" fészekrakási technikáját kellene alkalmaznia. És már csak az lenne a kérdés, az "ősmadár", hogy találta fel a fészekrakást.