hitman08#152
Sokan téves következtetéseket vonnak le, itt nem arról van szó, hogy a normál PC avagy a tablet a jobb, ostobaság összehasonlítani a kettőt. A tabletek terjedéséről, hasznosságáról, létjogosultságáról szól a fáma. Nekem is van egy ipad-em, külföldön dolgozom, a kapcsolattartásra, különböző tartalmak fogyasztására elképzelni se tudnék jobbat, itthon meg nyilván PC-t használok mindennapjaim során, bár előfordul, hogy jól jön a tablet néhány helyzetben otthon is. Szóval nem hinném, hogy egyik gép kiváltaná a másikat, sőt, szerintem aki rendelkezik tablettel, mellette desktop pc-t is birtokol. Egyszerűen arról van szó, hogy az egyre fokozódó online jelenlét, a hírekről, tartalmakról való azonnali értesülés, azok fogyasztása, a pillanatnyi szórakozásra való igény olyan szintre emelkedett, mely az okostelefonok, laptopok, notebook-ok, asztali pc-k forgatagában megkövetel egy a fentiekre szakosodott, köztes platformot, mely szinte kizárólag az említett jelenségek előrehaladott állapotának gyermeke, úgymond egy "közösségi számítógép", s lám, szórakozásra is tökéletes. Szóval meg lehet nyugodni, a tablet él, és biza élni is fog, bármilyen nehéz is megemészteni, egy valóban jól használható gépezetről van szó, s hogy ki mire is használja, használja-e egyáltalán, legyen egyéni probléma. Nem kötelező megvenni, aki pedig mégis azon gondolkodik, hogy beszerez egyet, előtte nem árt alaposan infromálódnia, átgondolnia a beruházást, hisz a tablet az a számítógép kategória, mely könnyen megtévesztheti a kedves vásárlót, ha nincs teljesen tisztában azzal, hogy pontosan miféle igényeit szeretné majd kielégíteni a választott platformmal. Hisz egy újabb kütyünek, mely pár hét után a fiók aljába n találja magát, valóban kevés értelmét látom, viszont hangsúlyozom, a tablet pc valódi célközönségének igazi segítőtársként képes funkcionálni a mindennapok során. Mindez persze szeméyles véleményem, tapasztalataim alapján. És nem, nem vagyok elborult Apple hívő :)