• Magiszter
    #151
    Szia. Csak reagálok egy kicsit, mert írtál számomra fura dolgokat.

    1-0: Desktop-on nem az integrált speaker-en hallgatod a zenét, hanem rákötsz minimum egy 2.0-ás hangrendszert. Tablet-en is ott a jack, rákötöd a fülest, vagy a hangszórót és a falról lejön a vakolat olyan hangja lesz. Én még nem láttam embert mobilon speaker-en zenét hallgatni (csak az etnikumbelieket, akik nem tudtak headset-et lopni a teló mellé). Mindenkinek ott lóg a füléből a drót.

    2-0: Android alatt van flash. Ne az almából indulj ki mert az egy túlhájpolt vacak. Egy 50-60 ezres androidos tablettel már nincs az a flash, vagy java ami megfektetné a gépet. Még flash játékokat is viszi a böngészőben.

    3-1: Ez kb olyan mintha porséval akarnál trágyát szállítani. Nem tartalom készítésre van kitalálva, de még így is képes rá a maga korlátai között. Aki tartalmat akar előállítani: programok, filmek, zenék, 3d, tervrajzok...stb. Annak minimum laptop, de inkább desktop kell. A TV-t se szidod hogy nem tudsz rajta CAD-ban tervezni... nem arra van.

    4-1: ehhez nem tudok mit hozzáfűzni.

    []"Nincs olyan hogy átlagjúzer.. te is átlag vagy még én is... csak éppen mások az igényeink."[]

    Tévedés, mert így a 80-éves nagyanyámat is átlag júzernek lehetne tekinteni, aki még a Noka 3310-es menüben is elveszik, vagy a féltesómat, akinek van Xbox-a, PSP-je, meg egy bivaly asztali gépe. Mellesleg Photosoppol és olyanokat készít benne, hogy leteszem a hajam. Nemrég elkezdett házakat tervezni CAD-ben mert építészmérnökire akar járni. Vagy akkor vegyük a nagybáttyámat, aki hazamegy, leül a net elé, megnézi a leveleit, posztol Face-re, majd betol egy filmet és a végére elalszik.
    Ezek szerint mind a hármat átlagjúzerek? Nem! Az átlag júzer tartalmat fogyaszt az ideje 90%-ában. Nem érdekli a tervezés, nem érdekli a programozás, csak az hogy kit miért Lájkoljon, milyen filmet nézzen meg, milyen híreket olvasson el. Ha játszani támad kedve, ott vannak az Appok. Ha ezt kevesli, akkor vagy vesz egy erőseb tabletet, vagy kiugorva az átlagjúzer szerepéből vesz egy konzolt/pc-t.

    Hangsúlyozom: Tartalom fogyasztó, nem előállító!

    Mint írtam lentebb... sokkal... tabletet is kikötsz HDMI-n a 117cm-es TV-dre és ott az 5.1, a HD, meg a b@szottnagy képernyő.

    Multitaszk is van, és nem meríti sokkal jobban a készüléket mint hinnéd. Egy normális gép böngészés közbeni zenehallgatással, kb 5-6%-al merül gyorsabban.

    "tudok egyedül filmet nézni" / "két három ember is kényelmesen nézhet"
    Mondjam azt hogy ez már ízlés dolga? Jó néha haverokkal filmezni, csak akkor általában a film 60%-át nem értem, mert közbe szólogatunk, poénkodunk, ökörködünk. Egyedül pedig döntsd el: 2-3 méterre (optimálisnak tartott ugyebár) ülsz egy 47"-os TV előtt, vagy 30 centiről nézel egy 10"-os képernyőt. A "méretélmény" kb ugyanolyan. Tapasztalat.

    "bár nem vagyok átlag júzer"
    Tehát nem vagy célcsoport az igényeid miatt. Ennyi erővel átmehetnél egy tamponokat kitárgyaló fórumon és beírhatnád hogy bár nekem nincs "nunim" de... és magyarázod nekik hogy miért nem jó a Tampax Ultra, vagy miért kényelmesebb az Always Invisible....stb.

    Elmondtad a véleményed, ezzel nincs gond. Csak nem értem hogy miért... ha egyszer nem téged céloztak meg: " Néha elmodellezgetek, renderelgetek. "... aha... tabletes fórumba ilyet írni...

    Nem védeni akarom a tabletet, csak legyünk már tisztában azzal hogy mire és kiknek szánják és ne várjuk el tőle hogy 1.) Olyan erős legyen mint egy Alienware-es csúcsgép 2.) legyen legalább 30"-os 3.) legyen 5.1-es hangrendszere 3.) az akksija bírja 100%-ra járatva legalább 1 hétig 4.) minimum Win7 Ulti fusson rajta 5.) de persze hordozható maradjon és beférjen a táskámba... tessék észhez térni!