• Szefmester
    #150
    Most komolyan... egy kapacitív vagy rezisztív réteggel ellátott 24"-os (24!!!!) monitort hasonlítasz össze egy 7"-os telefonálásra alkalmatlan okostelefon utánzattal? Tudtam hogy vannak ostoba emberek, de azért nehogy azt hidd már hogy attól hogy veszel egy érintőképernyős monitort és megdöntöd mint egy rajztáblát akkor te már tablettel dolgozol.

    Bocs.. elírtam.. dolgozni nem tudsz vele csak tartalomfogyasztani... de jóóó... tudok egyedül filmet nézni.. mert hát filmet nézni egyedül az igazi... Akkor már inkább a sarokba helyezett desktop és a 24 colos monitora amit két három ember is kényelmesen nézhet, megfelelő hangrendszerrel megtámogatva pedig még a szomszéd is felfigyel a robbanásokra! ;)

    Szóval desktop vs tablet 1-0

    Halgass zenét... ma úgyis minden lejátszik mp3 fájlokat ha van az eszközben elektronika meg hangszóró.. jah hogy hangosan csak mosógépzúgásnak tűnik? Valakik már effektíve azt is zenének merik titulálni.. A tabletek hangszórói ritka karcsúak komolyabb hangerő kisajtolására (komolyabb = egy kis szobában háttérzene produkálásra), ha meg már fülest használsz akkor megint csak elszeparálod magad a külvilágtól, amit egy ötezer forintos mp3as lejátszóval vagy egy mobillal is könnyen megtehetsz... desktopon pedig a mozizáshoz is használt hangszórók/hangfalak pedig be tudnak ugatni egy lakást is házibuli gyanánt..

    desktop vs tablet 2:0

    Netezni elég hatékonyan lehet tableten, de csak akkor az igazi, és ugyanaz mint desken ha az adott tablet támogat minden webes formátumot, a javatól a flashen át a html5-ig. Ha nincs flash akkor csak reménykedhetsz bizonyos oldalaknál hogy a készítő gondolt rá hogy almások is nézni/használni akarnák, vagy olyan emberek akiknél a proci erősen le van korlátozva, és nem adhatsz nekik mindenféle animációt büntetlenül. Szóval alap netezésre jó, ott még a sebessége is bőven megfelelő, csak ne tévedj le az autópályáróla vidéki utakra mert oda már terepjáró szükségeltetik sok sok erőtartalékkal.

    desktop vs tablet 3:1

    Tartalom készítés tableten? Olyan nincs... hacsak a gyér minőségű skiccek, vagy kézzel írt versikék nem számítanak annak... Na jó, még a fotózás és némi videófelvétel is ott van. Ebben a kettőben megveri a desket a "kis" mobil eszköz. De ha zenét akarsz mixelni, vagy létrehozni, vagy csak simán rögzíteni azt, ahhoz már kell egy desktop ereje, és kezelhetősége. Videószerkesztés? Desktop. Modellezés/programozás/bármilyen fejlesztés/munka desktop, de ott is érdemes már nem a gamer konfigot nézni hanem sok sok ram, és spéci renderekhez való vga(k). Majdnem döntetlen, de sajnos az a kevés amit a tableten létrehozhatsz édes kevés.. plána ha van egy rendes kamerád otthon!

    desktop vs tablet 4:1

    Mobilitás? Itt "sajnos" a tablet keresztbe lenyeli a desktopokat. De azért mint fentebb leírtam meg is van az ára rendesen.

    desktop vs tablet 4:2

    Nálam ez az eredmény, bár nem vagyok átlag júzer, mert pl nincs fészbúkom, de netezek, és ha netezek akkor flash tartalmat is használok dögivel, ha nem netezek akkor játszok, vagy zenét hallgatok, netán filmezek. Feliratos filmeknél meg nem vakulok meg a kis betűk miatt. Ha meg netezek akkor mehet a zene egyszerre, anélkül hogy figyelnem kellene a töltöttség rohamosabb csökkenésére. Néha elmodellezgetek, renderelgetek. Tesóm nem csinál ilyesmiket.. filmet csak dvd-n néz, néha netezik, meg játszik. De amivel játszik oda a tablet kevés, konzolon meg nem jelent meg soha és nem is fog. :) Faterom abszolút átlagjúzer... soha nem kapcsolná be a tabletet vagy a desktopot ha nem tudna rajta keresztrejtvényt fejteni... még a desktopot sem kapcsolta be soha, ki is csak egysezr amikor vihar tört ki én meg aggódtam a gépért és felhívtam hogy kapcsolja ki.. el kellett magyaráznom lépésről lépésre... Szóval átlagjúzer mi?

    Nincs olyan hogy átlagjúzer.. te is átlag vagy még én is... csak éppen mások az igényeink.