• usersg
    #122
    Az a baj a te érvrendszereddel is, hogy te is ezt az "átlag ember" rizsát nyomot. Nincs olyan hogy átlag ember, mert mindenkinek más kell, és máshogy. Pont ettől lett sikeres a pc az otthonokban, mert mindenkinek arra volt jó, illetve arra jó ma is, amire neki kell. Dönthetsz, hogy mit akarsz. Az én pc -m pl nem fogyaszt 500w -ott semmilyen körülmények között, pedig nem a leggyengébb darab, csak éppen szándékosan nem olyan vga -t tettem bele, ami sokat falna, hanem olyat, ami elvisz mindent amit használni akarok. Viszont a többi alkatrész nincsen kispórolva, mert azokkal kapcsolatban már kell az erő. Van egy noti is, az csak és kizárólag a hordozhatóság miatt van, mert az igazság az, hogy nem nagyon szeretek rajta dolgozni, mert kicsi, és kényelmetlen, és sokkal korlátozottabb, mint az asztali. Pedig az is rendes számítógép, rendes os -el, gyakorlatilag azt teszek vele, amit akarok. Sok dologra alkalmas az is. Okos telefon ellenben nincsen, mert nem tud semmit amire szükségem lenne. Van egy butaphone, meg egy mp3 lejátszó. Így ha a lejátszó lemerül, telefonálni azért még mindig lehet utána is, ráadásul a telefon majdnem egy hetet ki is bír egyetlen töltéssel...

    És itt jön be a képbe, hogy mire is lenne jó egy tablet... hát nekem pl semmire. És nem csak nekem. A múltkor be kellett állítanom valakinek egy Ifos -t, és megmutatni neki hogy nagyjából mit hol talál rajta. Aztán jött a kérdés, hogy mire is lehetne használni. Ment az ötletelés, hogy majd a repülőtéren, meg a megállókban biztos jó lesez, de aztán el is felejtődött. Amikor legutóbb voltam ott más ügyben, kérdeztem hogy mi van a cuccal... a válasz? "áá semmi. nem használom"... hoppá. Teljesen laikus felhasználóról van szó, tehát nem mondhatod hogy valami szakértő, és lám... inkább a 3 éves lapost püföli, mint a táblát.

    Innentől kezdve azzal jönni hogy az átlag így meg úgy - ez volt a duma a netbookal kapcsolatban is - marhaság. Igényei az átlagnak is vannak, és mindenkinek más. A tábla meg egy korlátozott vacak, ami egy két részfeladatot el tud látni, de nem vált se le, se ki semmit. Most gyorsan terjed, mert kvázi új termékkategória. De ez csak egy ideig van így, amíg nem lesz mindenkinek, kíváncsi rá. Utána ugyan az lesz vele, mint a netbook -al, vagy át lesz alakítva valami mássá, és új reklámkampányt kap majd.