• wraithLord
    #49
    A gond ott van, hogy az emberek nem értik meg, hogy az ember nem a majomtól származik. Az ember és az emberszabású majmok közös őstől származnak, amelyek a majmok és az emberek ismertetőjegyeit egyaránt hordozták, illetve később szétváltak csak az emberekre és csak az emberszabású majmokra jellemző tulajdonságokat hordozó ősökre. Előbbiből az ember, utóbbiból az emberszabású majmok fejlődtek ki.

    Tehát emberek és majmok csak ma vannak. Ezeknek az ősei csak emberszerű vagy majomszerű (vagy korábban, a szétválás előtt a kettőt ötvöző) élőlények voltak. Ma beszélünk emberszabású majmokról és emberről, tehát ma élő fajokat nevezünk majomnak és embernek.

    A ma élő élőlények törzsfejlődéstanilag ugyanolyan fejlettek (mindegyik a földi élőlények törzsfájának legkisebb gallyát képezi, egyik sem fejlődik ki a másikból, az elágazódás már régen megtörtént, a közös ős pedig már régen nem létezik), nincs értelme egyiket a másik mögé rakni, tehát az emberszabású majmok semmivel sem fejletlenebbek, mint egy ember, nem alsóbbrendűbbek annál törzsfejlődéstani szempontból, csupán máshoz alkalmazkodtak, és ezért máshogy néznek ki. (Majomból a büdös életben nem lesz ember. Hacsak valaki nem génsebészkedik össze egyet, de az nem evolúció, és ma még nem is lehetséges.)
    Talán ez lehet a probléma... A majmokból nem lesz ember, a majmok az emberrel párhuzamosan fejlődtek azzá, amik.
    Sőt, az ember is egy majom, csak elnevezte magát embernek, a többi filogenetikai rokonát pedig emberszabásúnak.

    És azért nincs értelme "evolúció-hívőkről" beszélni, mert az evolúcióbiológia egy tudomány. Nem hit, és nem kitaláció. Nem is tudom, hányszor írtam már le itt az sg-n, hogy mi az a tudomány... És azt, hogy a vallást ne akarjuk már párhuzamba vagy szembeállítani a tudománnyal, mert nem lehet. Más a lényegük és a funkciójuk... Hit -> hisz, tudomány -> ismeret, tudás. talán nem kell elmagyaráznom, hogy mi a különbség aközött, hogy valamit hiszel vagy valamit tudsz.