• senki687
    #45
    Már hogyne lenne evolúció-hívő. Nem ismered az alábbi viccet?

    Móricka mondja az apjának, hogy azt tanulták biológia órán, hogy az ember a majomtól származik. Erre válaszul az apja:
    - Lehet fiam, hogy te a majomtól származol, de én biztosan nem!

    A vicc létezéséből jól látszik, hogy nem mindenki fogadja el, hogy az ember a majomtól származik.

    Nyilván köztünk az okozza a nézeteltérést, hogy ez nem ekvivalens az evolúció általad használt fogalmával. Ha úgy értelmezzük az evolúciót, ahogy leírod, akkor igazad van. Én nem ebben az értelemben gondoltam rá, hanem a törzsfejlődést értettem alatta. A Te általad leírt fogalomból nem bizonyítható, hogy a majomtól származik az ember, az csak a jelenség működési mechanizmusát mutatja be, amit a törzsfejlődés igazolására használnak fel, de önmagában ennek az igazoláshoz ez kevés, ott további dolgokban kell hinni, pl. radio-carbon módszerben, a megtalált leletek közötti kapcsolatokban, stb. Ami már jóval összetettebb dolog, nagyon sok ismeretre van szükség, hogy ne csak hit kérdése maradjon.

    Erre írtam, hogy nem fogja elfogadni az, aki ezzel ellentmondásban álló vallássi dogmákban hisz, és ez nem a butaság jele, legfeljebb a komolyabb tudományos ismeretek hiányát mutatja, de szerintem inkább társadalmi okokra vezethető vissza, mert egy kevésbé intelligens ember számára is teljesen nyilvánvaló lehet a törzsfejlődés folyamata annak ellenére, hogy a valódi ismeretei esetleg sokkal hiányosabbak, mint ami a mélyebb megértéséhez szükséges volna. Így számukra ez is egy hit. Ezt tanulták, ebben hisznek. Ugyan ez van a másik oldalon is. Ezért nem szabad ostobáknak tartani annak ellenére sem, hogy szinte biztos, hogy nincs igazuk.

    Egy példa, hogy a gondolat lényege jobban érthető legyen. Elmész pl. egy kisegítő iskolába és megkérdezed a gyerekeket, hogy mi van közelebb a Földhöz, a Nap vagy a Hold? Egy részük azt mondja, hogy a Nap, mert az nagyobb a másik fele azt, hogy a Hold. Akkor melyik csoport az okosabb? Nyilván ennyiből nem lehet eldönteni, mert valószínűleg egyikük sem tudja a helyes választ adók közül sem.

    Rákerestem az élet definíciójára, de nem találtam jól érthető korrekt definíciót. Helyette inkább körülírást találtam, annek nincs sok értelme, mert annyi fogalma mindenkinek van róla, többet pedig nem nyújt. De ha találsz egy megfelelőt, belinkelhetnéd, vagy ide bigyeszthetnéd egy hsz végére. Elfér a sok hülyeség között.