• Zero 7th
    #143
    1. De, ez volt az egyik fő érved arra, hogy kell a hit. Hogy elhiggyük, hogy amikor nem nézünk oda, akkor is leesik az alma a fáról.
    De az a helyzet, hogy sem 100%-os bizonyosságnál, sem 0%-nál nem kell hit sem a tudomány műveléséhez, sem az elfogadásához.

    2. A hit szónak van a magyar nyelvben egy konkrét értelme. Azt jelenti, hogy elfogadsz állításokat alátámasztás nélkül. Csak úgy. Elhiszed.
    Nem tudom, mit vergődsz itt a feltétellel vagy anélkül. A hit szó ezt jelenti, és a tudományban nem kell ilyet csinálni. Minden állítás megalapozott, ellenőrzött, tesztelt. Ami nem, arról tudjuk, hogy nem az, így nem is fogadjuk el, amíg le nem ellenőrzik, tesztelik.
    2.b. A bizonyításod egyenértékű a "ha a nagyanyám sárga lenne és csilingelne, ő lenne a villamos" klasszikussal. Ha a hit szó nem azt jelentené, amit jelent, hanem azt, amire te gondolsz*, akkor a tudományhoz kellene hit.
    *(ezt sajnos nem tudjuk, hogy mi, mert elfelejtetted közölni, és nem adtál magyar-senki687 kéziszótárat sem)
    Ez ha nálad bizonyítás, akkor szerintem ne nagyon akarj tudományos témákban megszólalni, mert csak körberöhögnek. Mint a mellékelt ábra mutatja is...

    3. Ha még százszor leírod ezt a faszságot, akkor százszor lesz faszság leírva. Igaz még nem lesz tőle.
    Nem, a bizonytalanság sem hit. Az sem hit, hogy tudom, hogy valami korlátolt, és ismerem a korlátait. A választási lehetőség sem hit.
    És nem, a tudományban nem kell hinni.