• Bannedusermail
    #129
    "Jó lenne, ha vennéd a fáradságot és megpróbálnád megérteni amit írok és érvekkel próbálnád alátámasztani a véleményed ahelyett, hogy a kritikád lényegében csak abból áll, hogy nem kell hit és kész. Nekem erről van véleményem és nem is próbálod megérteni. Természetesen nem kötelező, de érdekesebb úgy vitázni, ha odafigyelünk egymás véleményére."

    Szerintem tökéletesen érti a mondandódat, de ő külömpséget tesz a hit és a hipotézis között, vagy ha úgy tetszik a hit és pillanatnyi bizonyosság között. Akkor is, ha tudja a bizonyosságról, hogy az nem teljes, mert finomításra szorul, vagy lehet az téves is, és ezért vannak beépítve ellenőrzési mechanizmusok.

    Egy hétköznapi példa egy párbeszédből:
    Kérlek higgy nekem, mondja a nő a férfinak vagy fordítva. A hit ebben a mondatban egyértelműen azt jelenti, hogy fogadd el amit mondok, és ne kételkedj. A hit azt jelenti, hogy elfogadjuk más állítását mérlegelés és megítélés nélkül. Tehát a hit egy másik személy általi kinyilatkoztatás elfogadása feltételek nélkül. A hit nem szinonímiája annak a szónak, amire te gondolsz.