• globint
    Hülyeséget írsz.
    22 éve vállalkozó vagyok. Soha nem pályáztam, soha nem kuncsorogtam munkáért.
    Ma is egyedül dolgozok, nincs alkalmazottam. A forgalmam folyamatosan emelkedik, a nyereségem is, a fizetésem is.
    Mielőtt vállalkozó lettem, a tanácsról csábítottak át a pénzügyi szektorba. Nem azért jutottam oda, mert "leszóltak fentről". Jól kerestem, és akkor azt gondoltam, sok hülye utasítást adnak nekünk a főnökeink, ettől én jobban tudom csinálni. Megcsináltam a cégem, saját egy havi fizetésemből, mostanra, támogatások és egyebek nélkül akkorára nőttem, hogy 10 vállalkozó megélne annyiból, amennyit én termelek ki évente.
    Nekem ez a világ tetszik. A magam ura vagyok, nem kell figyelni arra, ki kinek a kicsodája, micsodája, ha kell a portékám, veszi, ha nem kell, elmegy.
    Ez a szép a kapitalizmusban.
    Közben olyanok, akiket jól kistafírungolt az MSzP a privatizációs buliban, már régen csődbe mentek, pedig a szakmalyukban maradtak. Csak-hát, a kapcsolatrendszerükből próbáltak megélni, nem a szorgalmas szakértelmükből, ami sohasem volt. Volt olyan, akivel egymás mellett vettünk ingatlant, (egy igen nagy gyár gazdasági igazgatója volt) és azt mondta, "Te már régen csődben leszel, én még mindig itt leszek." Már 4 év múlva csődbe ment, és azóta már eltelt 8 év, és én éppen most vettem támogatás nélkül egy új gépet, mert a régi már kis kapacitású. Ez a gép Magyarországon 16milla, de én közvetlenül a gyárból 4milláért kp. megvettem.
    Ez a szép a kapitalizmusban!