• globint
    Nekem a papám volt olyan pozícióban, hogy belülről ismertem őket, még Kádárnak is írt néhány beszédet. Volt olyan, hogy a rendőr vitt haza, mert reggel a piacon zöldséget árultam, amit a saját kertünkben ástam ki hajnalban, és a piacozás osztályidegen volt, csak keveseknek volt megengedve, engem nem ismert a rendőr, rögtön bevitt. Kérdem én, azokat a csokikat, akik a piacon ma főzőkukoricát, meggyet, cseresznyét árul, miért nem viszik be? Mert már tele van velük a dutyi!
    Szóval rohadt egy rendszer volt. Besúgok, piti pártkatonák, alkoholista PB tagok, semmihez nem értő szakminisztériumi alkalmazottak, szóvirágos üres fecsegésben kimerülő szakmai konferenciák.
    Pl. Nem kaptam lakást, mert valaki "rosszat" mondott rólunk, valami olyant, hogy mi nagyon jó körülmények között élünk (értsd, tiszták vagyunk), ezután a papám "leszólt", erre meg válogathattunk, hol és milyen lakást akarunk.
    Beléptem a Kisz-be, erre rögtön két hetes jutalomüdülést kaptunk, kiléptem a Kisz-ből, erre nem írták alá az egyetemi továbbtanulási papíromat. Mikor meg erre 98% teljesítés miatt mégis felvettek, elkezdtek éjszakásnak meg hajnalosnak tenni, a kollégámat aki meg a pártba is belépett, külön irodába tették, és nem adtak neki semmi munkát. (Mellesleg két év múlva kiderült a srácról, hogy súlyos elmebeteg...)
    Utálatos, hazug rendszer volt!!!!