kvp#18
"Ha 100 tüntetőből 100 otthon hagyja a mobilját, akkor a telefonos bemérő rendszered szerint, ott épp nem is történik semmi. Ha valaki tényleg rosszalkodni akar, az talál rá módot, hogy tüntesse el magát."
Pontosan, csak az emberek altalaban nem gondolkodnak ennyire elore, ami kihasznalhato.
"Az egész megfigyelés pedig csak akkor lehet tiszta, amikor az ellenőrző szerveket nem lehet megvesztegetni."
Ha nem lehet megvesztegetni, akkor is lehetnek ellensegesek, ha maga az aktualis hatalom az emberek ellen van.
"Másik oldalról pedig a tüntetések nem feltétlenük rosszak. Pusztán a hatalmon lévők ellenzők szavai. A probléma akkor kezdődik, amikor a szócsatákon kívül, anyagi károkat okozó tettek is jelen vannak."
Ez valtozo. Ha a hatalom kezd el eroszakot alkalmazni, akkor a tuntetok reszerol jogos az ellenallas. (jopar alkotmanyban benne is van erre a jog) Viszont ez konnyen az eroszak felerosodesehez vezethet, ahol mar mindket fel tankokat hasznal. Ez utobbit hivjak sok helyen polgarhaborunak.
"Megjegyzem, hibásak az adataid,"
Kb. 500-at irtam. 300-1000 meter atlaga 650, en a felso ertek felet vettem atlag erteknek. Nagyjabol jo. A jelerosseg alapjan ezen belul mar eleg pontosan lehet becsulni a tavolsagot.
"tekintve hogy maximum 50 méteres eltérés mutatkozik a valós és az elküldött pozíció között."
Itt is az atlag erteket irtam, nem a maximumot. Egyebkent meglepoen jo, bar erosen szolgaltato fuggo mennyire pontos.
"Aktív beméréshez folyamatos adatkapcsolat szükségeltetik, nem elég pár SMS. Valóban, ha a mobil internet engedélyezett, akkor ez a kapcsolat megvan és elég pontosan bemérhető a készülék."
Nem sms-rol beszelek, hanem ping csomagokrol. Ugyanolyan mukodesi elvu mint az sms, csak a telefon magatol valaszol ra. Hatranya, hogy a folyamatos hasznalata nagyon meriti az aksit es megfelelo eszkozokkel ki lehet szurni.
Szerintem a vita helyett inkabb oruljunk neki, hogy a fenti technikak alkalmazasaban Magyarorszag a vilag sok orszagat megelozi es mindezt hazai fejlesztesu felszerelessel teszi.