llax#66
'95 vége, '96 eleje volt az az időszak, amikor egy átlag hazai PC boltban le tudták eléd tenni az asztalra az 1GB-os vinyót, ott volt szinte minden bolt árlistáján és soknak a polcán is. Hiába létezett már cca. 3 évvel azelőtt 1GB-os SCSI vinyó, de azt nem asztali PC-be és nem kisker polcaira szánták...
Attól, hogy a piacon már ócskavas volt a 386DX, iskolában, irodákban még javában selejtezték 286-osokat... Persze magánember újként már jobb esetben 486DX-et vagy AMD 5x86-ot vett, a még tehetősebb Pentium-ot. De abban az időben az olyan sulikban, amiket nem akkor szereltek fel új gépekkel, 386-486 volt a jellemző, de úgy, hogy a 486DX már a "luxus" kategória volt, főleg amelyre mutatóba Win95 is felkerült...
PC-vel találkoztam ugyan korábban többször is (C64-el még korábban - rendszeresen), de az abból állt, hogy valaki elindított valami játékot nekem, máshoz nem igazán nyúlhattam... Amikor viszont leültem az említett 386-os elé, akkortól nem csak PC magazinokból ismertem a kínálatot, hanem boltokból. Rá 1,5 évre már saját P1-el toltam...