A csodálatos pókember - Spidy
  • Zero 7th
    #100
    Nekem az nem tetszik a képregényhez képest, sem ebben, sem az előző verzió mozifilmben, hogy a radioaktív pók eredetileg egy baleset volt. Belógott egy pók oda, ahol semmi keresnivalója nem lett volna, besugárzódott, megcsípte Parkert, aztán megdöglött. Persze, alapvetően bárgyú eredetsztori, de ez még mindig hihetőbb, mint hogy kitenyésztenek egy rakás szuperpókot, de a folyamat során soha a büdös életben senkit nem csíptek még meg.
    Nem hiszem el, hogy egyetlen asszisztens sem bénázta el a dolgot hogy megcsípje egy pókjuk, és nem is fogja soha a jövőben.

    Továbbá minden szuperhősnek jellemzően egyszeri dolog a szuperképességeket adó esemény. Captain America szuperszéruma elveszett, Hulk baleset volt, Thor így született, stb.
    Na de Pókember, bármelyik filmben? Megcsípte egy ipari alkalmazásra szánt, _sorozatgyártott_ pók. Nem egyszeri esemény, és bárki mással is megeshet a film világában, sőt, igazából idő kérdése csak, hogy a pókoknak ez a tulajdonsága kiderüljön. És onnantól mi állítja meg a céget, hogy a hadsereg megrendelésére sorozatban gyártsa a pókembereket?

    Ez alapvetően van elkúrva mindkét Pókember filmben.