Endless Space
  • lammaer
    Milyen nehézségi fokon tolod? Vedd esetleg vissza 1-2 szinttel ha probléma van :)

--------

Én is belekezdtem, a felhasználói felület tényleg nagyon jól ki van dolgoznva, szinte minden magáért beszél és világos, és az hogy mindenütt vannak tooltipek egyszerűen csodálatos. Sok nagy kiadó tanulhatna tőle.

A birodalom managelése jól áttekinthető, de sajnos nincs benne semmi kirívó, olyan átlagos.

Fejlesztések dettó, sőt, igazából a technológiák elég laposak és unalmasak (különösen a fegyvereknél, ágyú, erősebb ágyú, még erősebb ágyú, nagyon erős ágyú, szuper erős ágyú). Nincsenek meglepetések, olyan dolgok amiért érdemes lenne hajtani a kutatásban mert esetleg alapjaiban forgatják fel a rendszert (mint a MOO-ban a repair kit, vagy a Space Empiresben a vadászok, droneok esetleg a ringworld építés lehetősége vagy a bolygó/naprendszer robbantó fegyverek).

A csatákban a rakéták uralma tényleg feleslegessé teszi a másik két fegyvernemet, mert ugyanazt tudják, csak a 2. illetve 3. körben lesznek effektívek - ez így sztem kinyarja az egész hajófejlesztést és harcot.
    Maga a csata koncepció egyébként egész frissitő (kicsit féltem hogy nagyon szar lesz de megvan az előnye a gyors csatáknak), bár még mindíg szeretnék látni egy olyan 4xet ahol a MOO2/Space Empires taktikai csatái megjelennek - mert ot van értelme ahajóü designnak.

Összességében azonban nem tartom hosszú életűnek a játékot. A stratégiai rész jó iparosmunka, de maga a játékélmény átlagos, felejthető. Nekem szerintem lesz 2-3 meccsem, aztán ennyi, nincs benne meg az a plussz ami hosszú távra élvezetessé tehetné singlében.