Endless Space
-
Jah, ha lenne ennél is nehezebb fokozat azon tolnám :)
Amit észre vettem az a hős szerepe óriási! Már a 2. hősömet csak is katonai képességekre gyúrom.
A másik fontos a szövetség, és a nyers anyag monopóliumok, ezeket diplomáciával lehet elérni. Technológiát viszont nagyon rossz feltételekkel lehet cserélni szal max annyit lehet kihozni mint lehetőség hogy ha valamelyik gépet agyonvered az utsó rendszer elfoglalása helyett elkéred a technologiáit a tűzszünetért cserébe.
A pénzel(morál) is gondok lesznek szal kb 150 forduló után lekell bontani minden haszontalan épületet, mint kajanövelő (ekkora már fullon van minden bolygó ezért annyi épületet bontok le hogy kb épp még pozitívban maradjak).
A hős ugye 20. szintig fejlődhet ezért 18-nál a +2őt képességet megfontolandó kiválasztani mert ez utat nyit a hős gyors áthelyezés képességre, ami mindig jól jön.
Adventure hőst is érdemes csinálni a fantom flotta (+40% ship in battle) miatt.
De ami biztos hogy univerzális hajókat kell csinálni, tudom régebben mást mondtam :) de felesleges endlessen figyelni mivel jön mert pl kifigyeltem hogy csak def védelme van és csak lézert használ. Legyártottam egy ellen flottát. 2 körig minden oké volt, aztán kijött ő is ennek az ellentetjével, és nem engedhetek meg semmilyen veszteséget.
Hajó gyártásnál figyelni kell hogy milyen hajótípús mire ad bonuszt és így felszerelni. Na kibeszéltem magam egy hétre.