Minek kellene bele ilyesmi, mikor van benne Bluetooth és WiFi is? Reálisan nézve teljesen felesleges lenne, hiszen ha valaki netet akar, fogja a telefont, összekapcsolja a tablettal, beállítja modemként és kész, meg is van az internet kapcsolat a tableten. Sokkal reálisabb ez az elgondolás, mint az, hogy kell a készülékbe külön modemegység, mert majd a kedves felhasználó vesz hozzá külön kártyát, hogy aztán beletegye a gépbe és úgy netezzen...
Én már akkor nevettem, mikor megjelentek az első USB-s egységek. Teljesen feleslegesek, lényegében visszafejlődés, visszajutottunk a mobiltelefonos interneteléréstől egy célhardveres eléréshez. Szerintem az sokkal életszerűbb, hogy a telefonba ezt a lehetőséget is beleépítik, mint az, hogy csak azért, hogy legyen "gyors" internet, egy külön célhardvert meg mégegy előfizetést vásároljon a felhasználó. Valóban, az USB-s modemnél nincs olyan gond, hogy a telefon lemerül, de ugye ha már erről van szó, a legtöbb mai telefon egyetlen mozdulattal tölthető: előveszi az ember az USB-s kábelt és rádugja a telót a gépre. Ez az USB Stick-es megoldás pusztán egyetlen dologra nagyon jó: mióta bejött, megtöbbszöröződtek az olyan sérülések a hordozható gépekben, amik abból adódnak, hogy a stick valahova beakad és lerántotta az alaplapról az USB csatlakozót...
Persze ilyenkor előjön, hogy kell valami, ami okot ad arra, hogy a szolgáltatók plussz előfizetéseket és kártyákat adhassanak el... És persze jól járnak a mobileszköz gyártók, mert gyárthatnak mégegy eszközt, hogy a hordozható informatikai eszközök (értem itt notik, netbookok, tabletek, stb.) gyártói is marhajól járnak, hiszen a kiszakadó USB port gyakran alaplapcserével orvosolható csupán, az ilyen eset pedig nem számít garanciális hibának.
Ha paranoiás lennék, most mondhatnám, hogy ez egy egész világot átfogó, hatalmas összeesküvés része, ami arra irányul, hogy a gyártók jól járjanak, a vevők meg egy csomó plusszt fizessenek