• okosan gyerekek
    ó, és még valami, hogy azért csorbítsam a saját nyelvem is csak az ellentmondásosság kedvéért: bevallom, nekem a Windows 8 -- mint a számítástechnika jövőjének, a hibridtábláknak piacot nyitó operációsrendszer; ami hidat képez az asztali számítógép, a notebookok, a táblák, és a könyvolvasók között -- nekem kifejezetten tetszik. És tetszenek benne a csempék, amik egyszerűbb használattal kecsegtetnek, amikor kizárólag az érintőképernyő használatára kell szorítkoznunk. Tetszik, hogy ugyanazt, és egyben többet kaphatok, mint amikor a számítógéphez ülök. Nem kell új oprendszer megismerésével bajlódnom, elrendezésekel; ugyanazokat az alkalmazásokat használhatom, sőt, megfelelő hardware, és rengeteg ember nevében mondhatom: még csak külön hardware-re sincs szükség. Szerintem jó. De ugyanez a csempézgetés nem jön be mobilon.

És hogy feloldjam az ellentmondást: azért, mert mobilon komoly restrikciókat jelent a Windows Phone használata, bár ezzel nincs egyedül. Undorítónak tartom, hogy nem natív program nyelvben írhatóak a 3. felek alkalmazásai, mint Androidon, Java-ban. Ez ocsmány. Míg az asztalim szabadság élményével elégedett vagyok. És ez az amiben ugyanazt fogom kapni egy táblán, mint az íróasztalomhoz ülve.

Összegezve, ami a Windows asztali-tábla oprendszerén áldás és felszabadítás, az a mobilon éppen átok és rablánc. Szerintem ilyen az új csempés, csilli-villi iránycsapás...