pont a lényeget nem értitek. Eddig mindenhol ment az apple másolás, hogy lekerekített ikonok, buta dizájn. Tény szép, de iszonyú buta és egyszerű. A microsoft mert egy nagyot lépni és teljesen újat hozni, mely merőben más mint az apple által a köztudatba behozott dizájn. Ha a metro felületet megnézitek, nem csak a csempék lényegesek. Az összes menü kialakítása, a tipográfia, mindenen látszik, hogy profi grafikusok dolgoztak, nem is keveset, hogy ennyire összeálljon minden. Továbbá azt már megsem említem, hogy míg az iOS esetében csak statikus buta, lekerekített ikonok vannak, itt minden testreszabható, él és változik folyamatosan, tehát informál. Nem kell külön appot elindítani a fontosabb dolgokhoz, mert egyből látom a fő képernyőn, ahogy android esetében a jól összeválogatott widgetek által. Csak itt ezt gyárilag hozza a rendszer. Maga a metro felület, szerintem baromi jól össze van rakva, látszik rajta, h rendesen megvan tervezve. De az, hogy eltér a hagyományos ikonos apple dologtól, még lehet nagyon is jól működő, kézre álló. De aki begyepesedett és nem hajlandó az új felé nyitni, az maradjon a buta statikus 1 bites ikonoknál.
Az UI-tól függetlenül (mint droid felhasználó véleménye) szerintem 1-2 éven belül nagyon jól kiforrott kis rendszer lesz ezekből. Teljesen összekötik a win8 mind pcn és táblán, winphone8 és xbox rendszereket, amelyek együtt azért elég jól lefedik az emberek igényeinek 98%-át. Minden kommunikál mindennel, mindent megtalálsz egy helyen, onnan folytatod ahol abbahagytad stbstb.. hasonló összefüggő integráltság lesz mint amit most az apple próbál öszsehozni. Apple esetében már az iOS és OSX esetén már elég jól megy és most próbálkoznak az appleTV-vel, ami az M$-nél az xbox révén már elég jól lefedett piac.
Én nem írnám le ilyen könnyen és hamar a M$-ot, nagy potenciál van ezekben a termékeikben (mondom ezt úgy, h ubuntu alól írok és droid telefonom/tabletem van).