• ktamas74
    #101
    Telefonon, tableten lehet, hogy hasznos és szép Metro, de desktop környezetben semmi előnyét nem látom, sőt még hátráltat is.
    Pár példa:

    1. Win7 bejelentkezés: automatikusan feljön a bejelentkező profil.
    Win8 bejelenkezés: betöltődik egy háttérkép,amibe bárhol belekattintva feljön a a bejelentkező profil.
    Plusz egy a kattintás kell a bejelentkezéshez.
    1:0 Win7 javára.

    2. Win7 számítógép leállítása: 1 kattintás a Win logóra + 1 kattintás a Leállítás gombra. Összesen 2 kattintás és gép leáll.
    Win8 számítógép leállítása: Win+c billentyű kombináció, majd katt a Settingsre, majd katt a Power-re és végül katt a Shutdown-ra. 4 művelet a leállításhoz.
    2:0 Win7 javára.

    3. Nem értem miért erőltetik (főleg) Desktop környezetben, amikor 99%-ban desktop programokat használ az ember, nem appokat és úgyis az Aero-szerű környezetben nyílik meg a PC-ken használt programok 99%-a Office-on keresztül, a Photoshop-on át a játékokig . Mit fognak az emberek letölteni egyáltalán a Store-ból? A játékokat, programokat ugyanis a legtöbb ember Steam-en, boltban veszi meg.
    3:0 Win7 javára.

    4. Mi értelme leváltani a start menüt, ha Desktop módban nem tudok keresni a programok között? Ugyanis csak úgy lehet, hogy Win gomb (metros felület visszajön) és utána lehet bepötyögni a program nevét.
    Itt ugyan nincs hátrányban a kattintások (bill.komb) tekintetében, de előnye sincs. Mindkét rendszernél ugyanannyit kell kattintani.
    3:0 Win7 javára.

    5. Egyedül a sebességet (bootolás, fájlmásolás) érzem biztatónak.
    3:1 a Win7 javára.

    Amúgy a Win 8 Release Preview-t próbáltam ki.