• lordsithlord
  #55
  Látom, jól elvitatkoztok, melyik volt az első igazi tablet.

  Nos, én azt tudom, melyik volt az első, ténylegesen működőképes tablet. Az pedig a Compaq TC1000 volt 2002-ben. z lényegében egy hibrid megoldás volt, egy 10"-os kijelzőt lehetett elforgatni, így lehetett a laptop és a tablet üzemmód között váltani.

  Volt szerencsém használni ezt a típust anno és össz-vissz egyetlen (bár elég komoly) hibát találtam csak nála: az elforgatást egy vékony kábelköteggel és egy csuklóval oldották meg. Ez nem is lett volna baj, azonban sajnos a kábel túl merev volt, így könnyen betört. Ezen a hibán kívül nem volt vele baj, gyors volt, könnyen kezelhető (pozicionálásban szerintem még ma is verné némelyik tabletet) volt, ráadásul a kora minden kihívásának megfelelt hardveresen is.

  Mégis mindenki azt mondta akkor, hogy ez így hülyeség, vagy laptop, vagy tablet. Meglepő módon 10 évvel később mi az irányvonal? A noti és a tablet hibridjét próbálják megcsinálni...

  A HP, ha fogná azt a designt, kicsit lecsökkentené a súlyát (a mai technikával az akkori 3 kilós gép ma simán összehozható lenne olyan 1 kilósban) és kijavítanák a csuklónál betörő kábel problémájat, akkor ma hatalmasat arathatna azzal a géppel.