• asgh
    #46
    "az derült kiderült hogy oda fejlődött a technika hogy használható lett (értsd elmegy konnektor nélkül, elég a teljesítménye, rendes érintésérzékelés), és az epl próbálkozott újra először"

    És miért nem a Microsoft, ha övék volt az eredeti koncepció?

    Ami meg a lenyúlást illeti:

    Az Apple a Kodakkal együtt fejlesztette ki az első kereskedelmi forgalomban kapható digitális fényképezőgépet... és hatalmasat taknyoltak vele.
    Most akkor a teljes digitális fényképezőgép iparág az Apple-t és a Kodakot nyúlja?
    Annak ellenére, hogy az apple-kodak fényképezőgépében és a mostaniakban mindössze annyi a közös, hogy digitálisan rögzítik a képet?
    Oda fejlődött a technológia (flashmemóriák, jobb aksik, jobb felbontású szenzorok, stb.), hogy most már van értelme digitálisan fényképezni, a Nikon, Sony, Canon, stb. meg csak előbb próbálkoztak újra, mint az Apple vagy a Kodak?
    Ha pedig ezek után az Apple kijönne egy olyan fényképezőgéppel, ami a megszólalásig hasonlítana mondjuk egy Canon 1D-re, legfeljebb pofásabb objektívsapkát raknának rá, akkor az nem lenne lenyúlás, mert anno övék volt az első digitális fényképezőgép?

    A lényeg: különbség van ötlet és fejlesztés között. Lehet ugyanarra az alapötletre működő és működésképtelen megoldást fejleszteni.
    A Microsoft táblaPC-je nem működött, az iPad meg igen. Lehet azon nyammogni, hogy kié az "én találtam ki először" érdem, de a lényeg akkor is csak az, hogy ki állt elő használható eszközzel.