• breckinridge
    #71
    Pontosan leírtad a dokkolás egyik formáját. A tablet akkor használható, ha csak azt akarod csinálni rajta, ami a célja. Én azért vonom kétségbe a tebletet, mert azok a célok, amire a tablet való nagyon korlátozottak. Célhardver minimális dolgokra.
    Ha a hardver erősödik akkor már többmindenre használható, de az inputproblémája és a tárolókapacitás hiánya megmarad. Ezért - szerintem - a tablet ebben a formában igen korlátozott dolog. Egy notival szemben az az előnye, hogy kisebb, könnyebb, olcsóbb, gyorsabban bootol. No de korántsem annyira multifunkcionális, mint egy noti.
    Amiket írtál, azt mind tudja. De pl. filmet akarsz nézni vele. Megteszed. De hoppá, jött egy levél, megszakítod a filmet. Vagy filmet asztali DVD-n nézel, közben annyi levelet nézel-írsz, amennyit akarsz. De egy munkabemutató esetén is nem hiszem, hogy nem a legbiztonságosabb mobil megoldást, a notit választanám. Persze lehet, hogy más másként gondolja.
    Azt nem mondom, hogy a tabletet ultrabookra kell cserélni. Sohasem mondtam. De azt igen, hogy én nem érzékelem a tablet előnyét a notival szemben, ami miatt bármikor késztetést éreznék egy tablet használatára. Az ultrabook, ami lényegében megfelel egy nagyon erős tabletnek nagy kijelzővel, rendes billentyűvel és nagy vinyóval az az irány, ami - szerintem - sokkal inkább a jövő útja, mint bármilyen tablet a maga korlátaival.