• lordsithlord
    #70
    Valahogy olyan érzésem van, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon :)

    Én pont azt mondom, hogy a tablet kifejezetten jól használható. Oké, nem gépírásra vagy hasonló irodai munkákra (bár megjegyzem, nemrég láttam egy érdekes megoldást, a tablet simán beleilleszthető volt egy billentyűzetet tartalmazó bölcsőbe és így lényegében egy érdekes, netbook-szerű készüléket kaptunk), de például egy informatikus nagyon jól tud rajta különböző, a munkájához szükséges alkalmazásokat (például hálózatfigyelő és kezelő programok) futtatni egy ilyen készüléken. Nemrég voltam a tanúja annak ,hogy egy építész cégnél a prezentációnál a mérnök elővett egy 10"-os Androidos tabletet és lazán megtartott róla egy bemutatót. Igaz, nem egy olcsóbb kategóriás gép volt, hiszen ehhez már egy Cortex A9-es 4 magos CPU és egy 2 magos MALI-400 ketyegett a gépben.

    Szóval szerintem a tablet, mint olyan, komoly jövő előtt áll. Ha elérik, hogy az olcsóbb kategóriában is legyen erős tablet, akkor sok területen arathat. elég, ha azt nézzük, hogy nagyon sokan csak arra használják még munkában is út közben a notit, hogy bemutatókat tartsanak vagy csak megnézzék a leveleiket meg esetleg pár dokumentumot és máris látszik, hogy ezt a tablet is tudja teljesíteni. Ráadásul elég komoly fegyvertény, hogy egy tablet könnyebb és kisebb, mint egy noti.

    Az ultrabook-okkal szemben nagy fegyvertény, hogy az áruk jelentősen kisebb. Valóban, sok feladathoz az ultrabook lenne optimális, csakhogy míg olyan ára van, amilyen jelenleg, ez elég komoly akadály lesz az elterjedése előtt. Márpedig pontosan ez a tény ad nyitott utat a tableteknek.

    Azt kénytelen vagyok elutasítani, hogy a tablet felesleges pénzkidobás lenne. Csak be kell mérni, mire is kell eszköz. Ha gépelésre, akkor ebben a kategóriában ott a netbook vagy az olcsóbb notik. Ha viszont csak doksik megnézése és esetleges szerkesztése, a levelek megnézése, 1-1 film megtekintése vagy simán netezés a cél, akkor a tablet bőven elegendő. Nem utolsó dolog, hogy egy tablet, még erősebb hardverrel is hosszabb üzemidővel bír, mint akár egy netbook vagy egy noti.