• Bannedusermail
    #151
    "Az a gond, hogy ezexerint az áltiskban nem taniccsák az ájrodinamikát, tudod. Mert ott akkor kijönne az, hogy a sebesség függvényében a SZÁRNYON keletkezik a légerő, amelynek két komponense a légellenállás, és a felhajtóerő. A hajtóműnek csak a légellenállást kell tudnia legyőznie, a felhajtóerő viszont a gravitáció ellenében tartja fenn a gépet. Induljunk ki tehát ebből.
    wiki
    Ha a fenti dolog ne adj isten igaz lenne és nem esne ránk az a sok vas az égből egyszercsak, amelyek naponta szelik át széphazánk kisegét, akkor ez azt jelenti, hogy szárnnyal rendelkező gépezetek MEGFELELŐ aerodinamika kialakítás esetén az un. Kármán-határig biztosíthatják, hogy a tolóerőnek ne kelljen nagyobbnak lennie a gépre a gravitáció miatt ható súlyerőnél."

    Oké, ignorálnivaló idióta vagy.
    20-30 Machról beszélünk. Akármilyen aerodinamikai kialakítása lehet, ekkora sebességnél 400-900-szor nagyobb a közegellenállás, mint hangsebességen. Úgyhogy vastagon nem elég a súly 10%-a tolóerőnek, mint ahogyan azt az elején felvetetted. Különben is 24 Mach az elméleti maximuma, a még csak ötletszinten létező screamjetnek, de a keringési pályához ennél többre van szükség.

    Tele van ellentmondásokkal az ötleted. Eleve, ha kicsi a tolóerő, akkor nem tudod te sokáig gyorsítani a járművet, mert hamar eléri a közegellenállást a tolóerő. A screamjet csak addig működik, amíg van légkör. Ja meg van légkör, akkor nem tudod átlépni a keringési sebesséhet. Azt csak ott lehet, ahol nincs légkör. Ott meg már nincs felhajtóerő, tehát a jármű nem tudna tovébb emelkedni, csak a súkyánál nagyobb tolóerővel. Eleve el sem juthatna idáig, ha kisebb lenne. Mert te a súly 10%-át vetetted fel. Hát azzal, sétarepülőzni lehet. Egy Chesnának is van vlgsebessége. Nincs olyan baszod, hogy hát akkor majd jó sokáig gyorsulunk vele, és átlépjük a hangsebességet, majd a5 Machot, majd a 20-at, végül 30 Mach-al Föld körüli pályára álunk. és hogy kapjunk levegőt, szkafandernek jó lesz egy búvárruha, meg palack.

    Tiszta szégyeb vagy, ahogyan kötöd az ebet a karóhoz, egy félresiklott ötletelésed után. A 10% tolóerő/súly arány az kurva kevés. AZ ötleted nem működik. Az a szörnyű, hogy ezt te is tudod, de itt rágod a szart a mellébeszéléssel. Szégyen vagy ember.