• Bannedusermail
    #142
    "Jó de akkor vezesd le nekem fizikailag, amikor a keringés egyetlen kritériuma, hogy legyen egy felszínre érintőleges kb 28 000 km/h sebessége a testnek. Azt hogy éred el. Verne ágyújával, elektromágneses gyorsítással, rakétával, vagy ilyen göbzivel az mindegy."

    Olyan tolóerővel, ami jóval meghaladhja a jármű súlyát. Így le sem esik, és gyorsul is, mert a tolóerőnek a függőleges vetülete a gravitáció ellen hat, a vízszintes meg a keringéshez szükséges sebesség elérését is biztosítja az emelkedés közben. Zudod, vektorok, pithagoras háromszöge, két egymásra merőleges befogó, meg az átfogó... Szerintem általános iskolai fizika. Vagy gimis első, ami most 9-ik.

    "Miért? Fejtsd ki. A SCRAM jet 24 M-ig kb 1. kozmikus sebességig tud gyorsulni, persze apró szépséghiba, hogy ilyet még nem építettek, ami erre képes lenne. "

    Ha 24 Machra képes, akkor tuti, hogy a tolóerő/súly arány sokkal nagyobb egynél. Megint csak fizika 9-ik osztály, a közegellenállás négyzetesen arányos a sebességgel. Szóval az, hogy te 10% tolóerő/súly aránnyal felgyorsulsz ötletet felvetetted, az annyira kibaszottul nem áll meg a te 24 Machos elméletis screamjetedre, hogy azt elmondani is felesleges bazdmeg!