• NEXUS6
    #12
    "Kína az elmúlt évtizedben milliárdokat költött űrprogramjának kiépítésére, felvéve a versenyt az Egyesült Államokkal és Oroszországgal, sőt a Holdra szállás is ott lebeg a terveik között, ami optimális esetben 2016-ban megvalósulhat."

    Hát hacsak nincs az élienteknolódzsi a birtokukban, vagy nem költenek titokban 10X-annyit az űrrepülésre mint amennyi látszik, akkor ez a dátum nem igazán valószínű.

    "Első űrhajósuk 2003-ban repült a világűrbe, 2008-ban már űrsétát hajtottak végre, az emberekkel végrehajtott, kézi vezérlésű dokkolás a harmadik mérföldköve lesz a kínai űrprogramnak."
    ""A sebesség az érdekes, amivel Kína kipipálja űrprogramja feladatait" - mondta Jeff Kueter, a tudomány és a politika összefüggéseit figyelemmel kísérő George C. Marshall Intézet elnöke."

    Hát igen eléggé elmaszatolják a dolgot, kb 1 év késésben vannak, ahhoz képest, ahogy pl, anno az oroszok csinálták. Pedig 1-2-3 generációval későbbi űrhajókat, űrruhákat használnak, és szinte semmit nem kell kitalálni, csak megcsinálni, amit ezzel a technológiával meg lehet.