• wraithLord
    Az ember nem táplálékbevitel céljából iszik, hanem a vízháztartásának szabályozása és szinten tartása végett.
    Ebből kifolyólag nem jellemző,hogy cukros löttyöket iszok. Egy pohár innivalóba (250 ml-be, legyen az üdítő vagy "gyümölcslé") kb. 120 kcal-nak megfelelő cukrot (azaz kb. 30 g cukrot) pakolnak bele, én viszont a napi energiaszükségletemet kellemes ételek elfogyasztásával szeretem fedezni, nem pedig egyszerű cukrokkal teleszórt lötyikkel. Így én vizet és különböző teákat (natúrban) iszom.
    Ha édeset szeretnék bevinni, akkor például gyümölcsöket eszem. Annak idején, a cukorgyártás megjelenése előtt az elődeink is ezt csinálták, és régebb óta, mint mi a cukor kétpofára tömését (sajnos nem túloztam).

Persze néha előfordul, hogy szeretnék inni egy kólát pl. (ami nem túl egészséges, de egyszer-egyszer nem lesz belőle világ vége, ha megiszom), azt viszont levonom az aznapi táplálékmennyiségből (vagy többet futok).
    Édesítőszeres italok közül maximum energiaitalt szoktam inni. Nem azért, mert paranoiás vagyok, egyszerűen csak minek...