• Szartúriusz
    #8
    1300 címet ...

    Azt azért tudni érdemes, hogy csak a legrégebbi illegális "könyvgyár" is kb. 12.000 "cím" körül járhat most (ez óvatos becslés). Rajtuk kívül még legalább 10-15 kisebb vagy nagyobb csapat munkálkodik azon, hogy a viszonylag friss olvasnivalók is a nagyérdemű elé kerülhessenek. Természetesen a legfrissebb tartalmak ritkán kerülnek ki pont azért, hogy a kiadóknak is jusson valami ...
    Szintén becslés: A hazai illegális könyv és hangoskönyv, valamint oktatóanyagok, hozzávetőlegesen úgy 20.000 különböző "cím" körül járhatnak. Természetesen ezek jelentős része, jelenlegi formájában még nem könyvolvasó képes, de az egyre jobb konvertáló programok segítségével pillanatok alatt aktuálissá tehetőek.

    Aki hajlandó végigolvasni az írásomat, most kérem, hogy tegye félre az előítéleteit. Jómagam nyugat Európában élek már hosszú ideje. Szeretek az anyanyelvemen olvasni és megtehetem azt is, hogy megvegyem az egyébként drága magyar nyelvű e-könyvet, csak hogy! Nincs választék! Ezért arra kényszerülök, hogy illegálisan töltsem le a vágyott könyvet. És ha már ott vagyok, természetesen azt is letöltöm amit egyébként megvehetnék. Hogy miért? Egyszerűen kényelmes. Engem nem zavar az a néhány hiba, ha ugyan találok benne.