• Papichulo
    "én sehol nem állítottam, hogy van az USA-nak PÁLYÁRA ÁLLÍTOTT ASAT műholdja. Az állítás úgy szólt, hogy van a mai napig PÁLYÁRA ÁLLÍTHATÓ ilyen eszköze."

Pontosan ezt irtad: "már jópár éve sikerült az amcsiknak geostacionárius pályára állítani olyan rakétát, ami képes lenne kilőni műholdat."

De amugy a masodik allitasod is bizonyithatnad, mivel "In 1988, the Reagan Administration canceled the ASM-135[ASAT] program because of technical problems, testing delays, and significant cost growth" - http://en.wikipedia.org/wiki/ASM-135_ASAT

Ezenkivul az osszes tobbi allitasodat is alatamaszthatnad abban a cikkben, mert akkora baromsagokat mondtal, hogy csak na...

"Itt fel van sorolva minden ISMERT (nem véletlenül emeltem ki ezt a szót!) nukleáris fegyver eltűnés. "

Es meg mindig kontextusban gondolkozva, nezdd meg, hogy milyen valaszbol indult ki az egesz vita, segitek: "az arab szelsosegesek sokkal konnyebben tudnak atomhoz jutni (pl. pakisztanbol, oroszorszagbol)" Erre irtam, hogy ezeken a helyeken nem tuntek el fegyverek, melyeket a terroristak hasznalni tudnanak.

Ezert is extrem, hogy te baleseteket hozol fel, ahol meg az adott kormanynak sem sikerult hatalmas energiabefektetessel megtalalnia az eszkozoket.

Amugy mar a legtobb dologra kaptal valaszt, nem fogom en is kifejteni ha nem banod.

"Azért ezek az incidensek mind azt mutatják, hogy állításoddal ellentétben nincs megfelelő felügyelete a nukleáris fegyvereknek."

Ezek kozul melyiknel volt realis veszely, hogy terroristak kezebe kerulhettel volna fegyverek? Es, mint emlitettem, bevetni, akkor sem tudtak volna oket.

"Bármilyen robbanó hatású anyag megfelelő egy piszkos bombához."

Ahhoz, hogy te nagy teruleten tudjal szetszorni sugarzoanyagot, ahhoz mar akkora hagyomanyos bomba kell, hogy azt mutragyabol nem hozod ki kompakt meretben. Olyanokrol meg mar ne is beszeljunk, hogy hogyan csempeszel be ennyi radioaktiv anyagot mondjuk az USA-ba.

"Elég, ha ellopnak egy teli tartályautót, máris megvan a robbanószer. De ha már készíteni akarnak, műtrágyát bárhol beszerezhetnek bármekkora mennyiségben, ezt a megfelelő anyagokkal összekeverve elég komoly erejű robbanószert kapnak."

Ha ez ennyire konnyen megy, akkor miert nincsenek naponta ilyen merenyletek a nyugati orszagokban? Igy mar nem kapnak meg a 27 szuzt az elkovetok, csak ha hasadoanyag is van a dologban?