torreadorz#88
"De az elképzelhetetlenül hatalmas űrben, milyen erőforrás az ,ami csak a mi bolygónkon található"
Alapvetően bármi, de ami a fő logikai bukfenc, hogy senki nem mondta egy idegen faj képes bejárni és uralni a hatalmas űrt. Ha lehetséges a csillagközi utazás, akkor abban elég biztos vagyok hogy nem úgy müködik hogy hopp ma feltaláltam és akkor holnap már az 1 milliárd fényévre lévő galaxisban szaladgálok.
Sokkal inkább úgy mint amikor feltalálták a hajózást vagy a vasutat és társait, kezdetben képesek utazni néhány fényévet később néhány tucat fényévet, néhány száz fényévet és igy tovább, pont úgy ahogy az ókori népek is a Földközi tengert szelték át és nem a csendes oceánt mert azért van különbség hajó és hajó között.
Ebből fakadóan pedig minden további nélkül elképzelhető hogy pl. egy ilyen fejlődési stádiumban lévő idegen faj N (mondjuk 10) fényéves körzetén belül egyedül a naprendszeren belül van meg az a szükséges cucc ami nekik kell. Esetleg hogy mi vagyunk egyedül ezen a körön belül amit még el tudnak érni.
Még csak az sem biztos hogy a Föld kellene nekik, lehet hogy az aszteoridákban gazdag Jupiter-Mars öv a céljuk, csak épp végeznek előtte egy kis "egészségügyi" tisztogatást a Földön nehogy még bekavarjunk nekik.
Szóval a lényeg, igen a világegyetem teli van nyersanyaggal, csak épp az egyáltalán nem biztos hogy elérhető egy idegen faj számára illetve hogy milyen gazdasági áron. Igy aztán lehet egyszerübb nekik a mondjuk pár fényévre lévő Naprendszerből elvenni mint a 100 fényévre lévőből, mert az 100x annyiba kerül. Ahogy mi is Kinában bányásztatjuk a földfémeket és nem egy aszteroidából, mert az nagyságrendekkel többe kerülne.
Persze mindez csak fikció, de a lényeg, ezer meg egy oka lehet amiért egy idegen fajnak útban lehetünk, ad abszurdum akár véletlenül is, gondolom te sem nézed meg minden lépésednél hogy nem-e agyontaposol egy hangyát. Pedig ehhez még csak agresszivnak sem kell lenni.