-
Erre fel kell készülni, egyszerűen túl nagy a hype és ezért a dícsérő videók is clickbaitnek számítanak a fikázók meg a négyzeten számítanak annak, ilyen az ember dögre szívesebben gyűlik, a média nem véletlenül van tele negatív hírekkel.
A cd projekt meg ha megnézzük játékonként lépett egy szintet, a semmiből kis céggé a witcher 1 után, a kis cégből közepesbe a witcher 2 után, de a 3-nak meg volt az az előnye hogy csak a fanok várták kb, az rpg egy nagyon széles rajongó réteg, de még náluk sem ismerte mindenki, nagyon jól sikerült a 2 és már emlékszem én azt is vártam mert az 1. óta fent ülök a vonaton, de lényeg hogy még a 3-ra sem volt akkora a hype mert még a 2. sem vonzott be annyi embert hogy ennyire felgerjedjen mint most. A 3. után meg egyértelműen nagy stúdióvá nőtte ki magát mindenki szemében még ha az alkalmazottak száma nem is támasztja annyira alá, de basszus nem csak én vagyok úgy hogy az elmúlt 2 év E3-jai.
Olyan kort élünk mikor jóval kisebb címekre is rászállnak a hülyeségek miatt, emlékeztetnék mindenkit a kingdom come esetében kritizált feka szereplő hiányra.... aki nem ismerné a játékot a középkorban játszódik a mai csehország területén. A cyberpunk ehhez képest gigantikus céltábla. Biztos lesz benne románc lehetőség, azt már meg sem merik lépni hogy ne legyen azonos nemű opció, az már a mass effect idejében is kellett legyen :D de itt majd még azt is képesek lesznek kitalálni, hogy miért nem jöhetünk össze azonos neművel aztán kitalálná a karakterünk hogy transzgender és átváltoznánk nővé.... Valahol itt tart a mai szint. Vagy elképzelem, hogy biztos lesz valahol slozi a játékban, azt majd nézegetik hogy miért csak férfi meg női van hogy a többi nemnek a wc. Remélem csak disztrópia amit írok, de egy cseppet sem lepődnék meg ha ilyesmik majd előfordulnának.
Ez a nagy felhajtás kétélű fegyver, egyrészt a marketingeseknek sok lehetőség, meg kb önjáró már a marketing. Másrészt a kákán is csomót találnak majd az emberek és jaj nekik ha tényleg valami nem lesz tökéletes. Még én is aki nagyon szereti a lengyel céget, próbálom visszafogni magam és reális lenni, meg úgy várni hogy jó lesz biztos de ne várjak nagy megváltást, próbálok hibákat találni stb. Nem nagyon sikerült... Nekem ami nem tetszett tavaly az a lövölde, de egyrészt azóta eltelt egy év, másrészt nem lehet az érzést 100%-ban megmondani videó alapján, de kicsit súlytalannak érződött az egész. Nem rosszabb mint az átlag fps, de valahogy jobban örülnék ha érezhetőbb lenne a fegyver súlya, hogy rendes lövéseket ad, nem csak az effektek villognak. Pláne a nyomkövetős fegyver volt nagyon fura, nem csak designilag hanem használat közben is. Viszont a játék továbbra is rpg és én vagyok kicsit maximalista hogy elvárom hogy shooterként is nagyszerű legyen, mikor nem az a fő célja.
Lényeg a lényeg 8/10 es játéktól úgy sem lesz rosszabb és ha megnézzük a mostanában jelenlévő felhozatalt az nagyon jónak számít, viszont az elvárások ettől magasabban vannak úgy érzem általában 9, de van aki a tökéletességet várja majd...