Divinity: Original Sin
  • SaGa Jr
    Én írtam a dolgot. :)

Nálam speciel 200-as volt minden ellenállása, még a tűz is. Ezt 90-ig tudtam összesen lerontani pár resistance rombolással, meg a fizikai védelmét ezüst nyílvesszőkkel levenni, így sikerült kinyírni. De varázslatból semmi nem fogott rajta. Ámbátor a woodoo bábú azért érdekes módon működött ellene...

Laza:
    Én nem egyezkedtem a démonnal, gyanús nekem valami vele kapcsolatban, lehet hogy a végjátékba vagy valahol máshol majd a vele való egyezkedés beleszól a dolgokba ha vele csencsel az ember (ezt biztosra nem tudom, csak volt egy ilyen érzésem vele kapcsolatban). Anélkül is megoldható volt a játék gond nélkül. Meg aztán most például 2 emberes a csapatom összesen, mert felvettem a játék legelején mindkét karakteremnek a lone wolf képességet. Így szintenként több ability pontból elég gyorsan fejleszthetőek és a nagyobb HP mennyiség miatt elég nehezen kopnak el. Ezzel a képességgel két karakterrel is megcsinálható a normál nehézségi szint (jó, még csak most megyek át Hibernheim-be, de eddig nem volt problémám, elég képzettek a karaktereim).
    Emellett mivel pénz annyi van mint a szemét és cuccokba is bele lehet fulladni (tehát van cserealap), minden szintlépés után el kell menni a hall of secrets-be és megvenni a könyveket a nőtől. Alkalmanként 10K aranynak megfelelő értéket kell nála hagyni, de ez is +1 tulajdonság és +1 ability point anélkül hogy bármit áldoznod kéne érte.

A talent pontok meg fontosak lesznek, mert nagyon sok előnyt tudnak adni. Persze nem árt ha az ember a megfelelő skill-eket növeli, de azért egy 50%-os resistance mindenre egy talent pont-ért nem gyenge, ahogy adott hatásokkal szembeni immunitás, védelem a természeti hatásoktól és más hasonlók is igen nagy segítséget tudnak jelenteni. Én nem áldoznám be ezeket csak úgy pár extra pontért amit könyvből is megkaphatna a kiszemelt karakter.

Hátizsákot nekem még nem sikerült megtöltenem, mert ahogy elértem az utolsó sort, ami kezdetben ugye 4 sor, azonnal lett egy újabb csak lentebb kellett görgetni, most vagyok ott, hogy mindkét hátizsákom a harci karakteremnél van aki erőre gyúrt és mindkettőben 10 sornál járok már de eddig mindig nyílt újabb sor, tehát nem telt be a zsák. Készíteni meg pofon egyszerű, csak kötél és bőr kell hozzá.

Tekercsekből csak a legerősebbeket tartottam meg és csak addig, míg könyvvé nem alakítottam őket. A többit elcseréltem könyvekért. Illetve van most 14 db (mindet találtam) resurrection scroll-om, meg 4 eső és 4 tűzlabda scroll-om, de azokat használom, mivel szeretem én kezdeni a harcot ezért messziről beledurrantok a tűzzel az ellenfélbe vagy épp előre oltani kezdem a terepet ha várhatóak tüzek.

Piákból, legalábbis a resistance piákból mindből fejlettebb itókákat kreálok (elsősorban resit all italokat) amiket aztán augmentor-ral feltápolok maximális erejűre. Cserealapnak sem utolsók de igazán hasznosak és nem kell annyi különböző és nehéz cuccot cipelni.

A teleportos dolog meg szándékos. Pályák között (illetve ha másik területet kell betölteni ahhoz hogy a teleporthoz ugorj) utazgatni nem lehet vele és amúgy is minden pálya tele van kapukkal amik minden főbb rész közelében megtalálhatóak. Mondjuk nálam nem vette vissza a kék piramist ha ledobtam és elmentem másik területre, maradt ott ahol volt, csak másik területről nem tudtam használni. De amint visszamentem bárhová azon a területen ahol le lett dobva, tudtam használni és azonnal odateleportáltam mellé. Ezt használtam mikor Hibernheim-ben egy láda kinyitásához egy könyv kellett és nem akartam pár lépést extrában megtenni. Csak eldobtam a kék vackot, elugrottam a könyvért aztán vissza H-ba és használtam a kis vörös piramist azt ott is voltam a kék mellett.

Javításhoz miért mászkálsz el ha egy kalapács vagy épp fogó segítségével ingyen is megoldhatod magadnak csak kell legalább 1-es blacksmith skill hozzá? :)