"Megnézném egy csimpánzzal összehozott közös gyerekedet, hiszen ugyanolyan jelentéktelen a különbség közted és egy nőstény csimpánz között, mint közted és egy nő között."
Sajnos ahhoz már kicsit túl sok lett a "jelentéktelen különbség", pl. a kromoszómák száma sem egyezik (csimpánzoké 2-vel több), úgyhogy ez már nem olyan egyszerű.
"Micsoda logikai baki.
Hiszen, ha a 6000 év elég lett volna egy új faj kitenyésztéséhez, akkor valaki biztos akadályozta a millió éves fajok deformációját. Hát persze."
Te most itt mégis miről beszélsz megint?
Jelenlegi ismereteink szerint (genetika, paleontológia) 6000 év kevés ahhoz, hogy jelentősebb eltérés kialakulhasson egy emlős állatnál. Az ember és csimpánz (ősei) különválásánál 6 millió évről beszélünk, miközben alig néhány százalékos a genetikai különbség.
"Azt kérdést persze nagyvonalúan kikerülted, hogy lehet e addig tenyészteni egy kutyát, amíg agancsos agár lesz belőle, vagy akár repülő pincsi. Mert ilyet persze még te sem mersz mondani. Ergó, az evolúció nem működhet."
Nem tértem ki erre a kérdésedre, mert nincs sok értelme. Hogy pont agancs vagy szárny fog kialakulni egy agárnál, ráadásul tenyésztés során(tehát mégcsak nem is az, hogy erős szelekciós nyomás lenne rajta a természetben, ahol ez nagy előnyt jelentene számára), nem látom sok esélyét, ráadásul nem tudom, hogy pontosan mekkora változásnak kellene bekövetkeznie ehhez, ráadásul a változások sem túlságosan kiszámíthatóak.
Ha az a kérdés, hogy a természetben megjelenhet-e farkas vagy más fajnál agancs vagy szarv (sokezer-százezer-millió) év alatt, akkor az igen, lehetséges (ahogy meg is történt nem is egyszer nagy valószínűséggel, bár az agancs evolúciójával sem foglalkoztam túl sokat őszintén szólva).