DayZ - Zombie apocalypse online FFA permadeath survival (Arma II mod)

DayZ WIKI

\" target=\"_blank\">DayZ kezelési videó guideok

DayZ térkép 1  |   DayZ térkép 2

Helikopter roncsok térképe

DayZ Teamspeak szerver: 80.249.163.55:1111

• Zero 7th
    Hát ja, "napokig"... Az azt jelenti, hogy ha hetekig játszol, akkor _rendszeresen_ lelőnek és elbuksz mindent. Még akkor is, ha jó vagy. Pont ezt mondtam.

És egyébként a Sliders-effektus szerintem tönkreteszi az egész játékot. Én pl nem bírtam megállni, hogy úgy gyűjtsem össze a cuccaimat, hogy:
    1. Elmentem a nagyváros (Zelenogorszk, vagy mi? Nem emlékszem a nevére pontosan, Elektrozavodszk mellett nyugatra) északi részére, a lakótelepre.
    2. Kiléptem a szerverről, kerestem egy olyat, ahol éjszaka van, és 3-8 player a játékban.
    3. Kifosztottam a lakótelep 5 házát, ami olyan 50 tárgyspawn hely.
    4. GOTO 2.
    5. Stary Sobor, sátortábor, kifoszt, slide, kifoszt megint, stb.

Kb 6-8 szerverugrással össze lehet szedni minden fontosat a lakótelepről, csubakkaruhától iránytűig mindent. Aztán fegyverrel ugyanez Stary Soborban, és kész a felszerelés.

A másik probléma a Sliders-témával a harc. Haltam már meg úgy, hogy éppen becsatlakozó emberbe eresztettem bele az egész tárat, ami a csatlakozgatás miatt nem sebzett semmit. Cserébe ott álltam az orra előtt letolt gatyával tárazás közben, mikor végül betöltött neki a játék.
    Kerültem el biztos halált úgy, hogy elég gyorsan rányomtam az ALT+F4-re, és a játék nem regisztrálta, hogy meghalok.
    Spawnoltam be közvetlen ellenség elé, akinek csak meg kellett nyomnia a bal gombot...
    Loptam ATV-t, mert jókor spawnoltam be, és a gazdái valahol kicsit odébb lövöldöztek. (Aztán fejreraktam két kilométerrel odébb... :P)

Szóval minden pozitív dolog ellenére arra jutottam, hogy ez a rendszer játszhatatlanul szar. Egy darabig érdekes tud lenni, de túl sok a hibája, és túl sok a kiskapu - amit ha kihasználsz, elbassza az élményt, ha nem, akkor meg hátrányban vagy a többi játékossal szemben.

Nem akarok senkit lebeszélni a játékról egyébként, mert ezt a parát a kemény munkával összegyűjtött, bármelyik pillanatban bebukható felszerelésről nem baj, ha mindenki átéli.
    De hosszú távon számomra ez teljesen anti-játék, amire drága az én időm...