Nem hiszem, hogy csak ők alkalmaznának "biorobotokat", sőt. És azt is kétségesnek tartom, hogy ezeket a munkafolyamatokat nem fogják gépesíteni.
Nyilván, ezeket be is lehet sorolni a biztos állasok közé, amikről írtam is. De azért ne legyünk vakok, teljesen világos, hogy például a közlekedésben is az automatizálás/önvezérlés a cél. Már ma is vannak rá szép példák. Ugyanígy van egy csomó automatizált telephely, gyár, stb. A folyamat ebbe az irányba zajlik.
Sehol nem jelentettem ki, hogy nem lesz igény munkaerőre, azt mondtam, hogy más területeken lesz igény rá, és másfajtára, mint amire most.
katarzis: Én nem mondok mást, mint, hogy le kéne állni a "legalja" rétegek féktelen támogatásával. Csak egy személyes élmény: 6-os villamos, felszáll egy félrészeg, félcsöves kinézetű (színmagyar, mielőtt valaki burkolt cigányozásra gondolna) 25 körüli fazon, és elkezd őrjöngeni, hogy közmunkabéren van, és miért van ennyi jómódú nyugdíjas a villamoson... Egyrészt azok a nyugdíjasok megdolgoztak a fene nagy jólétükért + mi a franc köze van hozzá, hogy egy nyugdíjas mit csinál. Ellenben ő szemlátomást azzal töltötte az elmúlt 25 évét, hogy szellemileg és testileg leépítette magát. Örüljön, hogy kap valami kamu kegyelemmunkát az államtól, és fogja be a borgőzös száját. Ez az a fajta proletárromantika, amivel kíméletlenül le kéne számolni. Az nem siker, hogy adjuk a lovat felesleges közmunkaprogramokkal, és egyebekkel ezek alá a rétegek alá, hanem az állam totális kudarca. Ne legyenek olyan fiatalok, akik "melósok" akarnak lenni, mert ez tolerálhatatlan, nem pedig támogatandó. Ezek az emberek végképp elvesztek a társadalom számára, ráadásul a saját hibájukból, és most azon hőbörögnek, hogy nincs, vagy rossz a munkájuk. És teljesen felesleges jönni a szegény sorssal, stb. Akik az általános iskolai osztályomból ebbe a kategóriába kerültek, azokról már akkor is ordított, hogy ez lesz a vége - nem tanultak semmit, de minden kellett nekik, közben sose volt semmijük. És igenis vannak ellenpéldák, mert akik tanultak, azok nem süllyedtek le, illetve voltak olyanok, akiknek teljesen normális családi hátterük volt, pont emiatt a magatartásuk miatt elkallódtak. A közmunka (szemét minőségben lemázolok egy korlátot, ami 2 hónap múlva lepattogzik, vagy hígítóval lemosom azt a falfirkát, amit 5 évvel ezelőtt odafújtam) nem megoldás, sőt, csak olaj a tűzre. Ilyen képzetlen és semmirekellő embertömegekre nincs szükség, nincs szükség ezekre a koldusmunkásokra, semmivel sem jobbak, mint a szimpla munkanélküliek, vagy hajléktalanok, sőt. És pont most, amikor a legnagyobb szükség lenne képzett fiatalokra, akkor hatalmasodik el a számuk, és még államilag adják is alájuk a lovat...