• Kensin
    "Az ökológia szempontjából az teljesen lényegtelen. Ez a megközelítés csak arra jó, hogy a magad által feleslegesen felállított követelményrendszer alól kicsusszanhass."

Nem is az ökológiáról van szó, ez az "Én generáció csapdája" című cikknek lenne elvileg a fóruma. :)
    Társadalmilag értem amit mondtam, és nem ökológiailag. Kifejlesztett az emberiség már sokféle cuccot de nem használjuk ki mindannyian legalább alapszinten. Sok a fölösleges dolog, amiből nemhogy tanul az ember hanem a fülén csordogál ki az agya. (Pl reklámok nagy része, és műsorok a tévében) És az a baj hogy ezeket rengetegen nézik, és ez még csak egy dolog, a tévé. Olyan technikai fejlettségi szinten vagyunk hogy sci-fi -be illő módon élhetnénk akár már most is. De nem tudunk, mert a társadalom jórészének nem erre van igénye, hanem olyan dolgokhoz amik gyakorlatilag nem lendítenek előre semmit.
    Hány ember dolgozik a dohány gyártásában? Abszolút felesleges pazarlása az erőforrásoknak, mert olyan dolgot állítanak elő ami rombolja az embert is és a környezetre sincs valami jó hatással. Ennek a gyártását is kellett valamikor fejlesztgetni, modernizálgatni, automatizálni.
    Sok idő csordogál el mindenfélére ami fölösleges és akár még visszafelé is húzza az emberi fejlődést, pedig a technikai fejlődés az megvan.
    A hiba, mint mindig magában az emberi tényezőben van.

"Igen, jó. Összességében még spórol is az erőforrásokkal az IT a világnak, mert hatékonyabbá teszi azt."

De mihez hatékonyabbá? Ha a szülő nem figyel eléggé a gyerekre az teljesen függővé válhat, amiből szoktak rossz dolgok is kisülni.
    Az teljesen rendben van hogy fejlődik a világ körülöttünk, de az embernek is fejlődnie kéne, különben nem lehet 100%-os biztonsággal megmondani hogy nem lesznek káros hatásai.

"Ennek semmi köze a világvége látomásokhoz. Inkább azt érzem, hogy azért ellenszenves a fogyasztói társadalom, mert az átlagnál kicsikét kevesebbet részesülsz belőle, mert rád is inkább a megfontolom mit veszek, mert be kell osztani a pénzt társadalom érvényesebb."

Naná hogy semmi köze mer nem is volt. :)
    Átlagon feletti a fizetésem, emiatt nem szabok meg magamnak határt, a megfontolás józan paraszti alapú. Android-ra programozni és a kerneljét csodálgatni egy olyan mobiltelefonon is tudok ami nem kerül annyiba mint a csillagos ég, és ki tudom optimalizálni a sebességét, semmi szükség azért megvenni a legmodernebb telót mert menő.
    Az erőforrások esztelen felhasználása az ami aggaszt, mind az emberi mind az egyéb erőforrások terén. Ez sok pénzt emészt fel, ami meg elvesz a technikai fejlődésből. A NASA szép példa arra hogy a fejlődéstől el lehet csak úgy venni a pénzt ha már nem kell. Pedig egy másik bolygón elindított társadalom válogatott emberekből (mer ugye akárki csak nem juthatna el oda) érdekes dolog lenne, viszont így majd egyszer valamikor talán..

"Ebből tényleg tanulni fogsz, mert nem létezik centrifugális erő. Centripetális van, meg centrifuga. Olyan mintha a fúrógép forgásával ellentétes nyomatékot fúrógépiális erőnek neveznénk. :-)"

Centrifugális erő
    A centripetális erő az az ellentétje :)