• HisF8
    Amilyen fiatalokkal én találkozom, ott képtelen vagyok érzékelni ezt a színvonalcsökkenést, sőt pont ellenkezőleg ezek a "facebook világban" élő tizenévesek sokkal jobbak, mint az én generációm tagjai voltak. Képzettebbek, önállóbbak, természetesebbek. Mire felnőnek az lesz a valóság, amit ők kialakítanak, erről sem szabad elfeledkezni. Kb. annyi értelme van a mostani generáción keseregni, mint 50 éve azon, hogy jaj nincs már tiszti becsület, azóta már tisztek sincsenek...

Az egyedüli problémát a mély sötétségben élő rétegek arányának felduzzadása okozza. Ha itt nem lesz valami állami beavatkozás arra, hogy az újabb generációkat kiemeljék ebből a közegből, akkor nagy gondok lesznek (hozzátenném, hogy ez lokális probléma, a cikk pedig világviszonylatokról beszélt). Az oktatás elsődleges minden mással szemben, erre pont azt lehet látni, hogy elkezdték leépíteni... és direkt, államilag támogatott proletárgyártás kezdődött - súlyos, és fájó következményei lesznek még annak, hogy divatba kezdték hozni a "melós" életideált.