sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• ShaiHulud
    szerintem alapjaiban nem fog megvaltozni mar addig, max ilyen bugfixeket tudok elkepzelni. Alap UI valtozasokat se hiszem csinalnak, mert majd az addonok megoldjak azokat (lattuk is lentebb egy pvp videoban az elso fecsket).

En ugye foleg WOW-t jatszottam, de megprobaltam mas mmokat is, persze azok nem kotottek le hosszabb ideig, illetve az mmo haverok mind maradtak a wownal, szoval kb annyi volt hogy egyedul jatszogattam aztan ha kifujt a "singleplayer" kontent, akkor annyi is volt. (pl secret worldben vegig vittem az osszes map questjeit aztan abba is hagytam)

TESO-ban az tetszik, hogy ezt a fajta singleplayer erdeklodest szamomra az eddig probalt MMO-k közül talán a legjobban hozza, illetve exploration része is erősnek tünt a béta alapján, illetve a látvány engem totál elvarázsolt.

Sajnos eddigi erőlködéseim ellenére, úgy néz ki ezt is egyedül kell majd, mert többiek maradnak wownál :( én azon kevesek egyike vagyok aki wowban is szerették a questelést :) n+1. karit is questeléssel húztam fel.

Hogy miben érzem másnak a TESO-t, mint az eddigi mmokat, amiket próbáltam? az immersion, ahogy az angol írná. Engem totál megragadott a hangulat, az élmény; az érdeklődés, hogy muszáj a quest végére érnem mer érdekel mi lesz. (aztán jön a következő quest) Tetszik, hogy a questek több rétegüek, egymésba fonódnak, és eltérőek a többi mmo-tól.

Harc rendszer is teljesen más mint az eddigiek (nem játsztottam Terrát, talán ehhez hasonlítgatták a legtöbbet) a class/skill rendszer is nagyon tetszik. én úgy fogom fel, hogy a fő döntés inkább az, hogy milyen fegyvert szeretnék használni és akkor az mellé, mint egy támogató skilline-nak kinézni egy classt, hogy mi illik. És a legjobb, hogy szinte mindegyik illik mindegyikhez és mégis más. Nem az van hogy kiválasztod a classt és aztán ugyanazok a képességeid meg classmechanikád van, mint a többi egyező classú játékosnak, jóval nagyobb lesz a diverzitás. Nem vitatm, biztos lesznek itt is cookie cutter "buildek", de azokat nem kötelező követni, lesz szerintem sok életképes build is és nem csak 1 db.

Mondjuk emiatt balancera sem nagyon számítok, de hálisten itt nem próbálják eröltetni a duelt és a kevés vs kevés felállást, hanem a tömeg pvp-t, végülis MMO. Tömegben meg azért KEVÉSBÉ számít a balance.

Aztán az is lehet, hogy nekem pont azért tetszik ennyire, mert totálisan nem voltak nagy elvárásaim a TESO felé, miután olvastam anno, hogy milyen lesz a harcrendszer, meg hogy jön konzolra is. Aztán tessék teljesen meggyőzött a combat rendszer, hogy sokkal élvezetesebb, mint egy wow KLÓN (:D), ahol TAB, 1-1-1-3 a játék.

Igazából az első szinteken könnyűnek véltem a játékot, de aztán egyre jobb/nehezebb lett, jól van ez így. Bele kell tanítani a népet a rendszerbe.

Na de a lényeg, hogy számomra több eltérő elemet tartalmaz az általam játszott mmoktól, mint amennyi hasonló/átvett elemet, illetve a hangulat is tetszik, a minimál UI-nak meg külön örülök. (remélem nem lesz sok olyan addon, ami idővel alapszükségleté válik, mert akkora hatrányt jelentene a nem használata. Pl remélem ilyen deadly boss mod félék nem lesznek)