sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• sayiid
    Hát ez a destiny kemény game nek néz ki de sok mézesmadzagot elhúztak már előttem. Én egyszer egy olyan mmorpg-t szeretnék látni amibe óriási térképek vannak. Sajnos a sandbox módszer nem megbízható random generálás miatt nem lesznek igényesek a területek de ha ezt a destiny-t vesszük akkor jó játék lehetne ha bolygó méretű térképet programoznának hozzá. Nyilván ehhez egy olyan motor kell és olyan gárda aki nagyon gyorsan és könnyen tud dolgozni a motorral így lehetséges lenne ennek a megalkotása. Az embereket a felfedezni való területek vonzák és nem az ,hogy 3-4nap alatt már bejártál mindent és már csak a szörnyek szinte korlátoznak. Már a dungeonok és új instancek se tudnak lekötni mert érzed azt, hogy ez is csak egy újabb le generált elzárt terület amit maximum 1-2 óra alatt végig jársz. Én amit eddig minden játékban hiányoltam az az ami pont megvolt a nagyon régi játékokban. (közös vár ostrom mint Mu online cS) Annyi jó ötletet lehetne beletenni ezekben az mmorpg-be de mégsem teszi senki. Pl: Világtól elzárt (instance)-olt Guild Vár amit berendezhetsz és npc-ket vásárolhatsz mint a guild wars1-ben) Ez volt az alapja a guild vs guildnak is. Mindegyik guild sziget más más tulajdonságokkal rendelkezett így máshogy kellett felhálni,védekezni és pvp-zni) Akkor ott van a városok közti keresdelem mint a silkroadban (tolvaj,kereskedő,vadász Trio) És még estik tdnám sorolni azokat a remek és fantasztikus ötleteket amik miatt egy egy mmo-t jó szórakozás volt csapatban játszani. Az ember már nem emlékszik meg azzal, hogy beveszik egymást party-ba és akkor együtt mennek leölni egy disznót azt vissza a városba leadni a küldetést mert ez már nem ad ekkora élvezet mind 10 évvel ezelőtt. Akkor még megvolt az újdonság varázsa de azóta nőttek a követelmények mmo-kal szemben és ezt a módszert már bármilyen más mmo-ban megtalálod és nem ez lesz az amitől egy játék szórakoztató lesz. Nekem személy szerint ezért tetszik TESO (pedig most játszottam először) Mert könnyen idézi a guild-wars 1-s játékmúltamat ami azon a ritka mmo-k közé lehet sorolni ahol nagyon nagy prioritást kapott a történet és csak sodródtál az eseményekkel. Ritka az ilyen. De ha valaki tényleg nagyot akar alkotni ahoz vevőnek kell lenni arra, hogy community-nek egy kis virtuális szociális életre van szüksége ahhoz hogy az ember végképp eltudjon benne merülni. Sajnos egyenlőre még nem látom azt, hogy bármiféle új ötletet csempésztek volna a játékba egyenlőre nem érzem azt hogy online játék valóban online játék. Szinte betudhatom a térképen szaladgáló játékosokat npc-knek is. Éreznem kellne hogy más döntése kihasson minimálisan az én játékomra is. Pl:gw vagy eve, archlord vagy egyéb más akár korreai játék ahol várost birtokló céhek határozták meg mekkora adót vetnek ki a városban levő értékekre. Vagy más kereskedelmi időtöltés, hogy egyik várból olcsóbban vetted meg az értékeket és más városban meg kicsi haszonnal tudtad eladni. Akkor ott volt PVP azon formája a gw1 ben ahol a legjobb csapatok Hall of Heroes ben küzdöttek meg egymással és a nyertes függvényében a dicsőség europa,ázsia és amerika között dölt el így ennek függvényében változtak a materiálok értékei és bizonyos instákban csak akkor lehetett lemenni ha éppen a favor Európánál volt. Annyi meg annyi jó ötletet lehetne belerakni ezekbe az MMO-kban és még se látok változást már több éve. Talán a legfontosabb, hogy a készítők figyeljék a játékosok visszajelzéseit és eszerint alakítsák a jövőbeli contentet. Ez a kulcsa annak, hogy egy MMO fenn varad vagy elbukik. Remélem a készítők itt figyelni fognak arra hogy az online szórakozás valóban online legyen és ne csak egy hiú látszat. Hajrá TESO sok szerencsét!